
Jordbær
Søte, friske og med mange bruksområder. Med lange, norske, lyse sommerdager og kjølige netter får jordbærene den unike og gode smaken. Selv om bær er en del av jordbærets navn, er jordbær å regne som en frukt.
Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på jordbær, og alt annet av fersk frukt og grønt, i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka
Jordbær næringsinnhold
Verdi per 100 g:
Energi: 34 kcal
Fett: 0,2 g
Karbohydrater: 6,6 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 0,5 g
Salt: 0 g
Vitamin C: 69 mg (86%*)
Folat: 49 µg (24%*)
*= Andel av referanseverdi.
3 ting du kanskje ikke visste om jordbær
1. Nordmenn spiser i gjennomsnitt rundt 3 kilo jordbær i året.
2. Jordbær er en plante i rosefamilien.
3. Jordbær inneholder mer C-vitamin enn appelsiner.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!
Restetips
Har du jordbær til overs, og lurer på hva du kan bruke de til? Her er tre forslag:
1. Smoothie
Smoothie er godt som mellommåltid, og med jordbær får du en ekstra søt og god smak. Bland jordbær, frossen banan, en nøytral yoghurt og litt juice i en blender.
2. Jordbærsaus til pannekaker
Jordbær på tampen av utløp er fortsatt gode dersom du kjører de i en foodprosessor eller med stavmikser. Bruk gjerne sausen til pannekaker som en søt og syrlig topping.
3. Jordbær-bruschetta
Bruschetta serveres tradisjonelt sett med tomater, men har du prøvd bruschetta med jordbær? Bland eddik, hvitløk, basilikum og olje, og tilsett terninger av jordbær. Legg blandingen på små skiver av brød eller baguetter, og pynt med basilikumblader.