Gulrot

Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Gulrot

Gulrot er en allsidig rotgrønnsak som har sin faste plass i uttallige retter i den norske husholdningen. Gulrøtter er knasende sprø, saftige og søte. De kan nytes rå, bakes, stekes og kokes.

kiwi-pluss-logo.jpg Bli KIWI Pluss kunde og spar 15 % på frukt & grønt

Gulrot næringsinnhold

Ernæring Verdi per 100 g
Energi kcal 36 kcal
Fett 0,1 g
Karbohydrater 6,7 g
Kostfiber 2,7 g
Protein 0,7 g
Salt 0,1 g
Vitamin A 437 RAE (54 %*)

*= Andel av referanseverdi.

Bilde

3 ting du kanskje ikke visste om gulrøtter

1. Gulroten er en motstandsdyktig råvare. Den tåler å ligge i jorden over vinteren, mens de fleste andre grønnsaker må høstes før kulda setter inn.

2. En gulrot er laget av 88 % vann.

3. Gulrotens knallsterke farge kommer av gulrotens innhold av betakaroten.

Nyttige fakta og tips om gulrøtter

Oppbevaring av gulrot

Gulroten kan gjerne oppbevares i plastpose eller plastboks, i kjøleskap ved 2-4 grader.

Gulrotens bruksområder

Gulroten egner seg godt som snacks, og kan spises rå. Den passer også godt til bakverk, i salater, wok og gryter. Stek, bak, grill eller server den stuet.

Når er gulroten i sesong?

Gulrot er i sesong fra juni til april.

Restetips

Har du gulrøtter til overs, og lurer på hva du kan bruke de til? Her er 3 gode forslag:

1. Gulrøtter i brødet
Gulrøtter smaker knallgodt i bakst, og er en god smakstilsetter i brød. Finriv gulrøtter og tilsett i oppskriften du bruker for brødbakst.

2. Gulrotsmoothie
Smoothie er en enkel og nyttig måte å bruke opp grønnsak- og fruktrester på. Med gulrøtter i smoothien får du både næringsstoffer og en frisk, appellerende farge. Bland gjerne gulrøtter med mango, og kjør blandingen i en smoothie med vann eller juice.

3. Gulrot i vaflene
Gulrøtter gjør seg godt både i brød, kaker og ikke minst vafler. Tilsett en håndfull revet gulrot i vaffelrøren, og topp gjerne vaflene med crunchy nøtter.

 

Restemat oppskrifter