Bønneburgere med persillerotfries

Denne kjøttfrie bønneburgereren med persillerotfries passer like godt i hverdagen som i helgen.

Ingredienser

Persillerotfries

  • 5 stk persillerot
  • 2 ss solsikkeolje
  • salt og pepper

Bønneburgere

  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks kikerter + kikertvannet
  • 1 dl griljermel
  • 2,5 ss maizena
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts cumin
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 knivsodd cayennepepper
  • 1 ss soyasaus
  • 4 stk hamburgerbrød
  • 4 ss majones
  • salt og pepper
  • griljermel til steking
  • olje til steking
  • salat og rødløk til topping

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skjær persillerøtter i tynne strimler til fries. Legg de på bakepapir på en stekeplate og ha over olje, salt og pepper. Stek de i ovnen i ca. 15 min.
  2. Miks kidneybønner og kikerter med en stavmikser. Pass på at du får med minst 3 ss kikertvann. Kikertvannet binder burgerne sammen. Ha i griljermel, maizena og presset hvitløk. Bland godt sammen.
  3. Ha deretter i krydder, soyasaus og ev. litt salt og pepper. Bland sammen og form 4 burgere. Vend de til slutt i griljermel. Stek burgerne i varm panne med litt olje til de har fått farge, ca. 5 min.
  4. Smør majones på burgerbrødene og legg på litt salat og rødløk. Topp med bønneburgere. Nyt sammen med persillerotfries.