Grillede hamburgere med crispy løkringer og ingefærsalsa

Perfekte burgere med knasende løkringer og en smakfull salsa med tomat og ingefær.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 stk hamburgere
  • 4 stk grove hamburgerbrød
  • 1 stk grønn salat
  • 1 pk jarlsbergost i skiver
  • 1 pk bacon

Tomat & ingefær-dressing

  • 3 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk tomater
  • 1 stk sitron, saft av
  • 1 ss honning
  • 2 ss chilisaus
  • 1 ts tabasco
  • 3 ss finhakket gressløk
  • salt

Løkringer (valgfritt)

  • 1 stk rødløk
  • 1 liter rapsolje til fritering

Frityrrøre

  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl farris eller lignende
  • 2 ss bakepulver
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skjær tomatene i små terninger. Bland med resten av ingrediensene. Smak til med tabasco og salt. Sett til side.
  2. Bland sammen ingrediensene til frityrrøren i en bolle. Skrell løken og skjær den i skiver. Dypp løkringene i frityrrøren.
  3. Varm opp 1 liter rapsolje til 160 °C (bruk gjerne frityrkoker). Friter løkringene til de er sprø og gyllenbrune. La dem renne av seg på papir.
  4. Grill hamburgerne i 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og kvernet svart pepper. Grill brødene lett før servering.
  5. Legg salat, ost, løkringer, stekt bacon og ingefær-salsa på burgerne og server.