Ingredienser
Grillet fiskeburger med dillmarinert kål- og gulrotsalat og aioli
-
4
stk
KIWI fiskeburger
-
4
stk
KIWI hamburgerbrød
Dillmarinert kål- og gulrotsalat
-
1,5
dl
vann
-
1,5
dl
hvitvinseddik
-
1,5
dl
sukker
-
1
stk
lime (skall og saft)
-
0,3
stk
hodekål
-
2
stk
gulrøtter
-
1
potte
dill
Aioli
-
3
stk
eggeplommer
-
1,5
ts
hvitvinseddik
-
1
ts
dijonsennep
-
2
fedd
hvitløksfedd
-
2
dl
olivenolje
-
salt
-
kvernet sort pepper
Slik gjør du
-
Hell vann, hvitvinseddik, sukker og limesaft i en kasserolle. Gi laken et oppkok og la den avkjøles. Skjær kålen så tynt du kan, bruk helst mandolin. Skrell gulrøtter og skjær tynne strimler på langs. Legg kål og gulrøtter i en skål. Riv limeskall og bland inn. Hell den avkjølte laken over grønnsakene. Dekk til med folie og la hvile i en time. Grovhakk dill og bland sammen med grønnsakene før servering. Smak til med salt og server!
-
Bland eggeplommer, hvitvinseddik, dijonsennep og finhakket hvitløk i en bolle. Tilsett olje i en tynn stråle mens du visper. Smak til med salt og pepper.
-
Grill hamburgerne slik det er anvist på pakken. Sprinkle litt olivenolje på hamburgerbrød og legg de på grillen. Server hamburgere med grønnsaksblanding og aioli. Himmelsk godt!