Hjemmelaget hamburger

Bruk grovt burgerbrød, salat i bunn og tomater og løk på toppen. Plutselig så har du gjort hamburgermiddagen ganske mye sunnere.

20-40 min
Middels
Hjemmelaget hamburger
Tips!

Gjør hamburgeren enda sunnere ved å bytte ut kjøttet med fiskekaker laget av 80 prosent fisk. Tilbehøret kan være det samme.

Slik gjør du

    1. 1
      Start med å sette ovnen på 220 grader.
    2. 2
      Ha karbonadedeigen i en bolle. Rasp gulrot og hakk løk, bland det sammen med kjøttet. Rør godt sammen, bruk gjerne hendene. Bland egg, vann og griljermel sammen i en bolle. Hell det opp i kjøttblandingen. Tilsett salt og pepper. Kna alt godt sammen med hendene. Form deigen til fire hamburgere. De er lettere å forme om du har litt vann på hendene. Legg dem på en tallerken og krydre med litt salt og pepper på utsiden.
    3. 3
      Skrell og skjær grønnsaker i staver. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Hell over litt olje, salt og pepper eller krydder etter ønske. La dem steke i ovnen i ca. 20 minutter eller til de er blitt passe møre. De skal ha litt tyggemotstand.
    4. 4
      Stek hamburgerne i en stekepanne på medium varme i litt smør eller olje, ca. 5-7 min på hver side. Snu dem så de får en fin og jevn steking og ikke blir brent.
    5. 5
      Server hamburgerne med ovnsstekte grønnsaker og det du liker av tilbehør.