Juleburger

Med kålrotfries, sennepsdressing, grønnkål og eple blir dette julens kuleste burger!

Ingredienser

Kålrotfries

  • 1 liten kålrot
  • 3 ss rapsolje

Juleburgere

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 neve finhakket timian
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss smør

Sennepsdressing

  • 1 dl philadelphia, snøfrisk eller mascarpone
  • 1 ss sennep
  • sort pepper

Tilbehør

  • 4 stk burgerbrød
  • 1 stk eple i skiver
  • 1 stk grønnkål
  • noen blader hodekål

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 °C. Skrell kålrot og skjær i staver. Dekk en stekeplate med bakepapir og fordel kålroten over. Ha over olje og litt salt og stek i ovnen i ca. 25 min.
  2. Bland kjøttdeig, salt timian, hvitløk og pepper i en bolle. Form fire burgere. Ha litt vann på hendene så blir det enklere å forme kjøttet.
  3. Stek burgerne i litt smør. Begynn stekingen på høy varme, deretter senker du temperaturen. Ønsker du en litt rødlig kjerne, steker du burgerne i ca. 4 min på hver side.
  4. For sennepsdressingen, bland kremost og sennep, smak til med pepper.
  5. Legg grønnkål i kokende vann i ca. 30 sek, og hell av vannet. Bre ut dressingen på begge sider av brødet. Legg på et kålblad, burger, eple og grønnkål. Server med kålrotfries.