Burger av hvit fisk

Servert med "tartarsaus", epleskiver, salat og hjemmelagde pommes frites. Fin måte å få brukt opp restene av torsk eller annen hvit fisk.

Ingredienser

  • 4 biter Torskefilet
  • 1 ss Smør
  • 1 ss Olje
  • 4 Hamburgerbrød
  • 1 Rødt eple
  • Hjertesalat

Tartarsaus

  • 3 ss Majones
  • 1 dl Kesam
  • 2 ss Kapers
  • 3 ss Hakkede sylteagurker
  • 2 ss Sitronsaft
  • Pepper
  • Gressløk til servering

Pommes Frites

  • 500 g Poteter
  • 3 ss Olje
  • Salt

Slik gjør du

  1. For å lage tartarsaus blander du majones, kesam, kapers og agurk. Smak til med sitronsaft og sort pepper. Lag sausen et par timer før servering, da blir den fyldigere og mindre flytende.
  2. Lag pommes fritesen ved å skjære potetene først i skiver og så på langs, slik at du får smale, lange stenger. Legg dem i en ildfast form og dryss over olje og litt flaksalt. Stek i ovnen på 225 °C i ca. 20 min.
  3. Varm smør og olje i en panne. Stek torsken i ca. 6 min. på hver side. Fordel litt tartarsaus på bunnen av hamburgerbrødene. Legg på tynne skiver av rødt eple og hjertesalat. Legg fisk oppå og avslutt med litt mer tartarsaus og ev. frisk gressløk. Avslutt med brødlokket og server nystekte pommes frites ved siden av.