Burger med pastinakkchips og apetina-dip
Dette er skikkelig digg mat.
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme.
-
Skrubb eller skrell pastinakkene, skjær dem i to på tvers, deretter i omtrent like store staver på langs. Vend stavene i oljen og legg dem på et stekebrett. Spre dem godt utover så ingen overlapper. Strø på salt og bak dem i ca. 40 minutter til de er gylne og sprø i kantene.
-
Lag dippen ved å røre sammen finhakket hvitløk, yoghurt og salt i en skål. Smuldre i apetinaen og mos blandingen grovt med en gaffel. Rør inn olje, ca. 1 ts sitronsaft og halvparten av gressløken. Smak ev. til med mer sitronsaft og salt. Server toppet med litt ekstra olje, resten av gressløken, finrevet sitronskall og chilipulver.
-
Grill burgeren slik du ønsker, og anrett i burgerbrød med apetina-dip og salat.