Burger med pastinakkchips og apetina-dip

Dette er skikkelig digg mat.

Ingredienser

Pastinakkschips

  • 5 stk pastinakker
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts flaksalt

Burger

  • 4 valgfrie burgere
  • 4 valgfrie burgerbrød
  • 4 blader crispi salat

Apetina-dip

  • 1 pk. Apetina
  • 0,5 fedd hvitløk
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 0,5 ts flaksalt
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 sitron
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 0,5 ts Chili Explosion

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme.
  2. Skrubb eller skrell pastinakkene, skjær dem i to på tvers, deretter i omtrent like store staver på langs. Vend stavene i oljen og legg dem på et stekebrett. Spre dem godt utover så ingen overlapper. Strø på salt og bak dem i ca. 40 minutter til de er gylne og sprø i kantene.
  3. Lag dippen ved å røre sammen finhakket hvitløk, yoghurt og salt i en skål. Smuldre i apetinaen og mos blandingen grovt med en gaffel. Rør inn olje, ca. 1 ts sitronsaft og halvparten av gressløken. Smak ev. til med mer sitronsaft og salt. Server toppet med litt ekstra olje, resten av gressløken, finrevet sitronskall og chilipulver.
  4. Grill burgeren slik du ønsker, og anrett i burgerbrød med apetina-dip og salat.