Greskinspirert burger

Ønsker du deg en frisk burger med mye smak, er hjemmelaget tzatziki løsningen. Dressingen som brukes mye i Hellas og Tyrkia gir en skikkelig smak av sommer. Den er enkel å lage og kan brukes til all type grillmat.

Ingredienser

  • 0,5 stk agurk
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 0,3 ts salt
  • 2 ts dill (kan sløyfes)
  • 2 pk Folkets big beef burger
  • 4 stk Bakehuset Brioche burgerbrød
  • 2 stk grovhakkede tomater
  • 1 ss finhakket persille
  • 4 blader hjertesalat
  • 2 ss oliven, hakket

Slik gjør du

  1. Riv agurken på et grovt rivjern, og klem ut alt vannet. La den renne av seg i et dørslag.
  2. Bland sammen med yoghurt, olivenolje og presset hvitløk. Smak til med salt, pepper og dill. Sett i kjøleskapet mens du lager resten.
  3. Grill burgerne over direkte varme til de er ferdig stekt, og har fått fine grillmerker
  4. Varm opp brødene på indirekte varme.
  5. Legg nystekt burger på burgerbrød og fyll med tzatziki, hjertesalat, burger, grovhakkede tomater, oliven og finhakket persille.