Kyllingburgere med mandelpesto og søtpotetfries

Kyllingburger med hjemmelagede, sprø søtpotetfries er skikkelig kosemat.

20-40 min
Middels
Kyllingburgere med mandelpesto og søtpotetfries

Slik gjør du

  1. Kyllingburgere

    1. 1
      Grill burgerne over direkte varme på begge sider til de har fått fine grillmerker og er gjennomstekt.
    2. 2
      Varm brødene lett. Smør crème fraîche utover bunnene, legg på salat og burgere, topp med mandelpesto, agurk og Grana Padano skåret i skiver på langs med en ostehøvel. server med søtpotetfries.
  2. Søtpotetfries

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. 2
      Skrell/skrubb søtpotetene og skjær dem i 1 cm tykke skiver på langs. Skjær dem deretter i staver.
    3. 3
      Legg dem i en haug på et stekebrett, hell over oljen og vend dem godt inn.
    4. 4
      Spre dem utover brettet så ingen overlapper, strø over noen klyper salt og bak dem i ca. 30 minutter til de er gylne og sprø.
  3. Mandelpesto

    1. 1
      Rist mandlene i ovnen til de er gylne og sprø, ca. 10 minutter på 180 grader.
    2. 2
      Avkjøl dem og hakk dem grovt i en foodprosessor eller med en stavmikser.
    3. 3
      Riv eller finhakk hvitløken og ha den i. Tilsett Grana Padano og dill og kjør blandingen kjapt sammen.
    4. 4
      Rør inn olje og sitron for hånd. Tilsett mer olje ved behov. Smak til med salt og pepper.