Fiskeburger med agurksalat og sitronmajones

En digg burgervariant for deg som foretrekker eller vil ha fisk til middag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 stk Laks-og torskeburgere
  • 4 stk Grove burgerbrød
  • 500 gram Poteter
  • 2 ss Olje
  • 1 stk Avokado
  • 4 stk Vårløk
  • 1 stk Hjertesalat

Agurksalat

  • 0,5 stk Agurk
  • 1 neve Dill
  • 2 ss Hvitvinseddik
  • 1 klype Salt og pepper

Sitronmajones

  • 1 dl Majones
  • 2 ss Sitronsaft
  • 1 ts Finrevet sitronskall

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 220 grader, varmluft. Skjær potetene i båter og ha dem i en ildfast form. Ha over olje, salt og pepper og bland godt sammen. Stek i ovnen i ca. 20-30 minutter.
  2. Skjær agurken tynt med en mandolin eller ostehøvel. Finhakk dillen og bland den sammen med agurk, eddik, salt og pepper. La salaten stå i en halvtime til en en time, og hell ut overflødig væske før servering. Sørg for å presse det ut, så ikke burgeren blir vassen når du skal montere den.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til majonesen.
  4. Gril fiskeburgerne ca. 3 - 4 minutter på hver side.
  5. Smør sitronmajones på det nederste brødet, topp med hjertesalat, agurksalat, burger, avokado i skiver og strimlet vårløk.