Vegetarburger med hjemmelaget burgerbrød

Vegetarburger med hjemmelaget burgerbrød

Dagens burger vegetar er et kjapt alternativ til en grønnere middag.

40-60 min
Middels

Slik gjør du

  1. Del opp rødløken i båter og auberginen i tykke skiver. Grill alt på høy varme til det blir mykt. Ta ett stort ark med aluminiumsfolie og legg grønnkålen i midten. Ha over hakket hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Legg pakken med grønnkål på grillen i ca. 5-10 minutter til kålen blir myk.

Burgerbrød

  1. Varm melk og vann fingervarmt. Smuldre gjæren i væsken og rør sammen. Ha i resterende ingredienser og ha alt i en kjøkkenmaskin. Elt i ca. 5 minutter. Sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse.
  2. Del opp deigen i 8 deler og trill de til boller. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. La dem stå i 30 min. før du steker dem i midten av ovnen i ca. 20 min på 180 grader.