Vegetarburger med hjemmelaget burgerbrød

Dagens burger vegetar er et kjapt alternativ til en grønnere middag.

Ingredienser

  • 4 stk Vegetarburgere
  • 4 stk Hjemmelagde hamburgerbrød
  • 1 stk Rødløk
  • 1 stk Aubergine
  • 1 neve Frisk timian
  • 1 pose Grønnkål
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 stk Olivenolje
  • 1 stk Blåmuggost
  • 1 boks Snøfrisk

Burgerbrød

  • 2 dl Melk
  • 1 dl Vann
  • 1 ts Salt
  • 50 gram Gjær
  • 500 gram Hvetemel
  • 2 ss Olivenolje

Slik gjør du

  1. Del opp rødløken i båter og auberginen i tykke skiver. Grill alt på høy varme til det blir mykt. Ta ett stort ark med aluminiumsfolie og legg grønnkålen i midten. Ha over hakket hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Legg pakken med grønnkål på grillen i ca. 5-10 minutter til kålen blir myk.
  2. Varm melk og vann fingervarmt. Smuldre gjæren i væsken og rør sammen. Ha i resterende ingredienser og ha alt i en kjøkkenmaskin. Elt i ca. 5 minutter. Sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse.
  3. Del opp deigen i 8 deler og trill de til boller. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. La dem stå i 30 min. før du steker dem i midten av ovnen i ca. 20 min på 180 grader.