Grillet brokkoli med bønnevinaigrette

20-40 min
Middels
Grillet brokkoli med bønnevinaigrette
Tips!

Det som blir til overs av krydderblandingen kan brukes til alle typer grønne retter. Det gir en fin, dyp kryddersmak som også er godt til lyst kjøtt og fugl.

Slik gjør du

  1. Grillet brokkoli med bønnevinaigrette

    1. 1
      Varm opp grillen.
    2. 2
      Del brokkoli i to, hell over olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
    3. 3
      Legg brokkoli på grillen og la de stå under lokk i 5-7 minutter. Vend etter halve tiden.
  2. Bønnevinaigrette

    1. 1
      Rør sammen alt krydder og legg i en boks med lokk.
    2. 2
      Sil av vannet fra bønner og kikerter og legg de i en skål.
    3. 3
      Ha i hakket persille og stangselleri i tynne skiver. Tilsett olivenolje, sitronsaft og 1 1/2 ss av krydderblandingen. Bland alt forsiktig sammen. Smak til med krydder.
    4. 4
      Legg brokkolien på et fat, hell over bønnevinaigrette og server.