Grillet brokkoli med bønnevinaigrette

Ingredienser

Grillet brokkoli med bønnevinaigrette

  • 2 stk brokkoli
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 stk sitron, saft
  • salt
  • kvernet sort pepper

Bønnevinaigrette

  • 6 ss paprikapulver
  • 3 ss malt cumin
  • 1 ts cayennepepper
  • 2 ts salt
  • 1 pk kidneybønner
  • 1 pk kikerter
  • 1 potte persille
  • 3 stilker stangselleri
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 stk sitron, saft

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen.
  2. Del brokkoli i to, hell over olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg brokkoli på grillen og la de stå under lokk i 5-7 minutter. Vend etter halve tiden.
  4. Rør sammen alt krydder og legg i en boks med lokk.
  5. Sil av vannet fra bønner og kikerter og legg de i en skål.
  6. Ha i hakket persille og stangselleri i tynne skiver. Tilsett olivenolje, sitronsaft og 1 1/2 ss av krydderblandingen. Bland alt forsiktig sammen. Smak til med krydder.
  7. Legg brokkolien på et fat, hell over bønnevinaigrette og server.