Grillet hel aubergine med honning og cashewnøtter

Enkel og lett sommerrett

Ingredienser

Grillet aubergine

  • 3 stk auberginer
  • 0,5 dl rømme
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 ss honning
  • 1 dl cashewnøtter
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Legg auberginen på grillen, snu den rundt og grill slik at den blir myk, det tar ca. 15-20 minutter. Ikke bry deg om at skinnet blir brent; det er det myke kjøttet du vil ha.
  2. Når auberginen er myk, varm og saftig; del den i to og grav ut kjøttet med en skje. Legg dette i en skål. Rør inn rømme og mos auberginen med en gaffel.
  3. Drypp over honning og olivenolje. Hakk nøttene og strø over på toppen. Salt litt og dryss over et par ganger med kvernet sort pepper. Serveres kald eller varm.