Ingredienser
Dette trenger du
-
8
stk
gulrøtter
-
1
dl
solsikkekjerner
-
2
ss
olivenolje
Persillekrem
-
2
fedd
hvitløk
-
1
pk
bladpersille
-
1
stk
sitron
-
1
ss
dijon, sennep
-
1
dl
lett creme fraiche
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 220 grader. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne staver. Legg gulrøttene i en ildfast form og dryss over solsikkekjerner og olje. Stek i ovnen i ca. 30 minutter, til gulrøttene får en fin farge og litt brent overflate.
-
Persillekrem: Grovhakk hvitløken. Ha hvitløk og persille (inkludert stilkene) i en blender. Press over saften fra én sitron. Tilsett sennep og crème fraîche. Kjør alt sammen til en jevn, grønn krem.
-
Når gulrøttene er ferdige, hell over persillekremen. Spar noen persilleblader til pynt. Server gjerne med quinoa eller couscous for et komplett måltid.