Ovnsbakt gulrot med solsikkekjerner og persillekrem

Gir deg mye betakaroten, e-vitamin og sunne fettsyrer.

Ingredienser

  • 8 stk gulrøtter
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 2 ss Olivenolje

Persillekrem

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pk Bladpersille
  • 1 stk Sitron
  • 1 ss dijon, sennep
  • 1 dl lett creme fraiche

Slik gjør du

  1. Sett ovnen pa° 220 grader. Skrell gulrøtter og skjær dem i tynne staver. legg alt i en ildfast form og dryss over solsikkekjerner og olje. Stekes i ovn i ca. 30 min til det hele fa°r en fin farge og blir litt brent.
  2. Grovhakk hvitløk. Ha hvitløk og persille i en blender. behold stilkene. Press over saft fra 1 sitron. Tilsett sennep og Cre`me Frai^che. bland alt sammen til en fin, grønn krem. na°r gulrøttene er klare, heller du over persillekrem. Spar gjerne noen persilleblader til pynt. Dette er veldig godt sammen med qinoa eller couscous!