Aubergine med karbonadedeig, valnøtter og granateple

Krydret karbonadedeig på ovnsbakt aubergine, toppet med yoghurt, granateple og valnøtter – perfekt som lunsj eller middag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 100 g karbonadedeig
  • 0,5 stk aubergine
  • 3 ss olivenolje
  • 1 liten neve valnøtter
  • 1 klype malt cumin
  • 1 klype malt koriander
  • 2 ss granateplekjerner
  • 1 liten neve frisk persille
  • 3 ss yoghurt naturell
  • flaksalt
  • nykvernet pepper
  • 0,25 stk rødløk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skjær auberginen i store skiver på skrått, ca. 1 cm tykke. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, hell over 1,5 ss olje og strø over en klype salt og pepper. Bak auberginen i ca. 15 minutter, til den har myknet og fått litt farge.
  3. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og legg dem til side.
  4. Finhakk løken og stek den i resten av oljen til den har blitt myk. Legg i karbonadedeigen, krydre med cumin, koriander og en klype salt og pepper og stek den til den er gjennomstekt og har fått fin farge.
  5. Legg aubergineskivene utover en tallerken og topp med kjøtt, yoghurt, granateple, finhakket persille og knuste valnøtter.