Aubergine med karbonadedeig, valnøtter og granateple

Krydret karbonadedeig på ovnsbakt aubergine, toppet med yoghurt, granateple og valnøtter – perfekt som lunsj eller middag.

20-40 min
Middels
Aubergine med karbonadedeig, valnøtter og granateple

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. 2
      Skjær auberginen i store skiver på skrått, ca. 1 cm tykke. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, hell over 1,5 ss olje og strø over en klype salt og pepper. Bak auberginen i ca. 15 minutter, til den har myknet og fått litt farge.
    3. 3
      Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og legg dem til side.
    4. 4
      Finhakk løken og stek den i resten av oljen til den har blitt myk. Legg i karbonadedeigen, krydre med cumin, koriander og en klype salt og pepper og stek den til den er gjennomstekt og har fått fin farge.
    5. 5
      Legg aubergineskivene utover en tallerken og topp med kjøtt, yoghurt, granateple, finhakket persille og knuste valnøtter.