Kake av rotgrønnsaker med kremost og urter

En smakfull variant av den klassiske gulrotkaken - laget med rotgrønnsaker, kremost og friske urter.

Over 60 min
Middels
Kake av rotgrønnsaker med kremost og urter
Tips!

Bruk de rotgrønnsakene du har tilgjengelig, mindre biter er perfekt å raspe. Bytt gjerne urtene til de du liker best eller har tilgjengelig.

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell alle rotgrønnsaker og rasp dem grovt. Ha dem i en stor bolle.
    2. 2
      I en egen bolle, bland sammen Philadelphia, egg, fløte og sitronsaft til en jevn røre. Finhakk urtene og hvitløken, og tilsett i kremostblandingen. Rør godt og smak til med salt og pepper.
    3. 3
      Vend de raspede grønnsakene inn i røren og rør til de er godt blandet inn.
    4. 4
      Smør en springform (ca 20 cm i diameter) med olivenolje, og fordel oljen godt over bunnen og langs kantene.
    5. 5
      Hell røren i formen og press den forsiktig ned med håndflaten. Stek midt i ovnen i ca. 1 time, eller til kaken er gyllen og fast.