-
Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og legg dem til side.
-
Del granateplene i to og rens dem for frø. Pass på å fjerne alt av hvite hinner, de smaker bittert. Legg en neve til side til servering og kjør resten til en juice i en blender/foodprosessor.
-
Sil væsken over en liten kjele og gi den et raskt oppkok før du skrur ned varmen og lar den småkoke ned til en sirup.
-
Forvarm ovnen til 200 grader. Del rødbetene i 8 båter og salatene i to (fire dersom de er store). Legg rødbetene på en stekeplate, vend dem inn i 1 ss olje og bak dem i ca. 15 minutter til de begynner å få litt farge.
-
Pensle salaten med olje og legg den i med snittsiden ned på det samme brettet. Strø over en klype salt og stek alt videre i ca. 10 minutter til det har fått en fin og gyllen stekeskorpe og blitt sprøtt i kantene.
-
Legg salatene pent på et serveringsfat med snittsiden opp sammen med rødbetene. Rør sammen sirup og eddik og hell over grønnsakene. Topp med granateple- og gresskarkjerner, finhakket persille og avslutt med 1 ss olje.