Ovnsbakt rødbet- og hjertesalat med granateplesirup

Spis denne salaten som en egen rett eller som tilbehør til kjøttet.

Ingredienser

Ovnsbakt rødbet- og hjertesalat med granateplesirup

  • 1 dl Gresskarkjerner
  • 2 stk Granatepler
  • 4 stk Kokte rødbeter
  • 2 stk Hjertesalater
  • Flaksalt
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • 1 liten neve Frisk persille

Slik gjør du

  1. Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og legg dem til side.
  2. Del granateplene i to og rens dem for frø. Pass på å fjerne alt av hvite hinner, de smaker bittert. Legg en neve til side til servering og kjør resten til en juice i en blender/foodprosessor.
  3. Sil væsken over en liten kjele og gi den et raskt oppkok før du skrur ned varmen og lar den småkoke ned til en sirup.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader. Del rødbetene i 8 båter og salatene i to (fire dersom de er store). Legg rødbetene på en stekeplate, vend dem inn i 1 ss olje og bak dem i ca. 15 minutter til de begynner å få litt farge.
  5. Pensle salaten med olje og legg den i med snittsiden ned på det samme brettet. Strø over en klype salt og stek alt videre i ca. 10 minutter til det har fått en fin og gyllen stekeskorpe og blitt sprøtt i kantene.
  6. Legg salatene pent på et serveringsfat med snittsiden opp sammen med rødbetene. Rør sammen sirup og eddik og hell over grønnsakene. Topp med granateple- og gresskarkjerner, finhakket persille og avslutt med 1 ss olje.