Pad Thai med ”nudler” av kål
Denne retten smaker også godt hvis du tilsetter strimler av stekt kylling eller svin i woken.
Slik gjør du
-
Snitt kålen i fine strimler så det ligner nudler. Skrell og skjær gulrøttene i to på langs, deretter i tynne skiver på skrått. Snitt vårløken i fine skiver, skjær paprikaen i tynne båter og grovhakk peanøttene.
-
Pisk sammen sukker og saften av 2 lime til sukkeret har løst seg opp. Pisk inn fish sauce og sriracha i blandingen.
-
Varm opp 3 ss olje i en wok eller dyp stekepanne og stek kålen og gulrøttene raskt på høy varme til kålen har myknet litt.
-
Tilsett limeblandingen, vårløken og paprikaen og vend det konstant sammen mens du steker alt i ca. 3 minutter til, til alt er godt blandet og dekket av saus.
-
Topp med grovhakket koriander og peanøtter, og server med limebåter til.