Pai med kålrot, sopp og timian

Prøv denne gode middagspaien.

Over 60 min
Middels
Pai med kålrot, sopp og timian

Slik gjør du

  1. Paibunn

    1. 1
      Bland mel, timianblader og salt i en bakebolle. Skjær smøret i terninger og gni det inn i melet med fingrene til blandingen ligner smuler.
    2. 2
      Tilsett pisket egg og kna deigen godt sammen. Bruk gjerne en foodprosessor.
      Tips!

      Har du sylteagurker (eller noe annet syltet), tilsett gjerne et par spiseskjeer av syltelaken i soppen mens du steker den!

    3. 3
      Form deigen til en stor, flat ball, pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader med et stekebrett i.
  2. Fyll og utbaking

    1. 1
      Skrell og skjær løken i tynne båter. Skrell kålroten, skjær deni fire båter og deretter i tynne skiver. Skjær soppen i skiver.
    2. 2
      Smelt halvparten av smøret i en stekepanne på middels høy varme og stek løken til den er myk og så vidt har fått litt farge. Legg den til side.
    3. 3
      Stek kålrotbitene, i flere omganger, til de har myknet. Tilsett mer smør ved behov. Stek soppen til den er gyllen.
    4. 4
      Vend alle grønnsakene sammen i en bolle med revet ost, et par klyper flaksalt og nykvernet pepper.
    5. 5
      Kjevle deigen ut på et bakepapir med litt ekstra hvetemel til den er ca. 30 cm. i diameter. Fordel fyllet utover, men la ca. 5 cm stå igjen rundt hele.
    6. 6
      Bruk bakepapiret og løft opp den ytre kanten. Brett den over fyllet rundt hele og lag små folder.
    7. 7
      Pisk sammen egget og pensle skorpen før du forsiktig løfter paien over på det varme stekebrettet.
    8. 8
      Bak paien i ca. 25 minutter, til skorpen er gyllen og fyllet har fått en fin farge. La paien hvile i 10 minutter, pynt med litt timian og serverer.