Squash med speilegg og krydret olje med gresskarkjerner
Klar for å prøve en helt ny rett med speilegg?
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Squash og speilegg
- Riv squashen grovt på et rivjern eller bruk en mandolin/ostehøvel, skjær lange, tynne skiver, stable dem oppå hverandre og skjær dem i lange spagettistrimler.
- Vend sammen med grovhakkede urter og fordel på tallerkenene.
- Stek eggene i litt olje på middels høy varme til de er sprø under og eggehviten er fast. Server oppå squashen, toppet med krydret olje med gresskarkjerner.
Krydret olje med gresskarkjerner
- Skjær av sitronskallet med en potetskreller, bruk en skarp kniv og fjern det meste av den hvite hinnen før du finhakker skallet. Finhakk hvitløken.
- Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele på middels lav varme. Legg i gresskarkjernene og stek dem til de er gylne i fargen. Trekk kjelen av varmen.
- Tilsett sitron, hvitløk, chilipulver, malt koriander, honning og salt og rør godt om. Avkjøl litt før servering.