Squash med speilegg og krydret olje med gresskarkjerner

Klar for å prøve en helt ny rett med speilegg?

20-40 min
Middels
Squash med speilegg og krydret olje med gresskarkjerner

Slik gjør du

  1. Squash og speilegg

    1. 1
      Riv squashen grovt på et rivjern eller bruk en mandolin/ostehøvel, skjær lange, tynne skiver, stable dem oppå hverandre og skjær dem i lange spagettistrimler.
    2. 2
      Vend sammen med grovhakkede urter og fordel på tallerkenene.
    3. 3
      Stek eggene i litt olje på middels høy varme til de er sprø under og eggehviten er fast. Server oppå squashen, toppet med krydret olje med gresskarkjerner.
  2. Krydret olje med gresskarkjerner

    1. 1
      Skjær av sitronskallet med en potetskreller, bruk en skarp kniv og fjern det meste av den hvite hinnen før du finhakker skallet. Finhakk hvitløken.
    2. 2
      Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele på middels lav varme. Legg i gresskarkjernene og stek dem til de er gylne i fargen. Trekk kjelen av varmen.
    3. 3
      Tilsett sitron, hvitløk, chilipulver, malt koriander, honning og salt og rør godt om. Avkjøl litt før servering.