Squash med speilegg og krydret olje med gresskarkjerner

Klar for å prøve en helt ny rett med speilegg?

Ingredienser

Squash og speilegg

  • 2 stk Squash
  • 1 neve Frisk persille, koriander eller basilikum
  • 4-8 stk Egg
  • 1-2 ss Rapsolje eller smør til steking

Krydret olje med gresskarkjerner

  • 0,5 stk Sitron, kun skallet
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 2 ss Gresskarkjerner
  • 0,5 ts Chilipulver
  • 0,5 ts Malt koriander
  • 1 ss Honning
  • 0,5 ts Salt

Slik gjør du

  1. Riv squashen grovt på et rivjern eller bruk en mandolin/ostehøvel, skjær lange, tynne skiver, stable dem oppå hverandre og skjær dem i lange spagettistrimler.
  2. Vend sammen med grovhakkede urter og fordel på tallerkenene.
  3. Stek eggene i litt olje på middels høy varme til de er sprø under og eggehviten er fast. Server oppå squashen, toppet med krydret olje med gresskarkjerner.
  4. Skjær av sitronskallet med en potetskreller, bruk en skarp kniv og fjern det meste av den hvite hinnen før du finhakker skallet. Finhakk hvitløken.
  5. Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele på middels lav varme. Legg i gresskarkjernene og stek dem til de er gylne i fargen. Trekk kjelen av varmen.
  6. Tilsett sitron, hvitløk, chilipulver, malt koriander, honning og salt og rør godt om. Avkjøl litt før servering.