Ingredienser
Chili
-
400
g
kjøttdeig
-
2
stk
persillerøtter
-
1
stk
Kålrot
liten
-
2
stk
gulrøtter
-
1
boks
kidneybønner
-
2,5
ts
sambal oelek eller hakket rød chili
-
3
fedd
hvitløk
-
2
stk
rødløk
-
2
bokser
hakket tomat
-
2
ts
cummin
-
2
ts
paprikapulver
-
olivenolje
-
salt
Brød
-
4
stk
rundstykker
helst ciabatta
-
50
g
smør
smeltet smør
-
150
g
jarlsberg
-
1
neve
timian
frisk
-
1
fedd
hvitløk
revet
Slik gjør du
-
Skrell løk, hvitløk og rotgrønnsakene. Skjær løken og grønnsakene i terninger. Finhakk hvitløken.
-
Brun kjøttdeig, løk, hvitløk og grønnsaker i olivenolje i en kjele. Tilsett Sambal Oelek og krydder og fres alt sammen i et par minutter. Hell i de hakkede tomatene og kok på svak varme i ca. 10-15 minutter.
-
Hell væsken av bønnene og skyll før de tilsettes i kjelen. Rør godt og kok opp. Smak til med salt.
-
Sett ovnen på 175°.
Skjær et dypt snitt i hvert rundstykke og pensle med smeltet
smør blandet med hvitløk. Legg en tykk skive ost i hvert snitt og strø timianblader over. Gratiner rundstykkene i ovnen til osten smelter og brødene er gyllenbrune.