Italienske kjøttboller med tomatsaus og pinjekjerner

Mama Mia, her vandrer tankene til den Italienske Piazzaen med yrende folkeliv og gode samtaler.

Ingredienser

Kjøttboller

  • 1 stk egg
  • 1,5 dl melk
  • 1 skive hvitt brød
  • 500 gr kjøttdeig
  • 1 dl parmesan ferskrevet
  • 1 sitron revet skall
  • 0,5 stk finhakket gul løk
  • salt
  • svart pepper
  • smør til steking
  • olje til steking

Ristede Pinjekjerner

  • 1 pakke pinjekjerner ristes i tørr panne på middels varme i ca 2 minutter

Tomatsaus

  • 0,8 dl olivenolje
  • 1 eske cherrytomater små, hele
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts kvernet svart pepper
  • 1 salt
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Bland egget og melken i en skål. Skjær bort kantene på
brødet, og legg brødet i skålen slik at det suger til seg væsken
og blir mykt. Det tar ca. 10 minutter.
    Bland egget og melken i en skål. Skjær bort kantene på brødet, og legg brødet i skålen slik at det suger til seg væsken og blir mykt. Det tar ca. 10 minutter.
  2. Bland farse med brød, parmesanost, løk og sitronskallet. Smak til med salt og pepper, og la farsen hvile i 10 minutter.
  3. Fukt hendene og form farsen til kjøttboller. Brun dem i smør og olje i en panne til de blir fine og gylne.
  4. Skrell og skjær sjalottløken til sausen i mindre biter og skrell og press
hvitløkskløftene. La løken, hvitløken og de ferske tomatene frese i
olivenoljen, tilsett vannet og de knuste tomatene og kok sammen til
en saus. Smak til med eddik og salt og pepper.
    Skrell og skjær sjalottløken til sausen i mindre biter og skrell og press hvitløkskløftene. La løken, hvitløken og de ferske tomatene frese i olivenoljen, tilsett vannet og de knuste tomatene og kok sammen til en saus. Smak til med eddik og salt og pepper.
  5. Legg ned de brunede kjøttbollene i tomatsausen, og la alt småkoke i ca. 10 minutter.
  6. Server med nykokt pasta og ristede pinjekjærner.