-
Bland egget og melken i en skål. Skjær bort kantene på
brødet, og legg brødet i skålen slik at det suger til seg væsken
og blir mykt. Det tar ca. 10 minutter.
-
Bland farse med brød, parmesanost, løk og sitronskallet.
Smak til med salt og pepper, og la farsen hvile i 10 minutter.
-
Fukt hendene og form farsen til kjøttboller. Brun dem i smør og olje
i en panne til de blir fine og gylne.
-
Skrell og skjær sjalottløken til sausen i mindre biter og skrell og press
hvitløkskløftene. La løken, hvitløken og de ferske tomatene frese i
olivenoljen, tilsett vannet og de knuste tomatene og kok sammen til
en saus. Smak til med eddik og salt og pepper.
-
Legg ned de brunede kjøttbollene i tomatsausen, og la alt småkoke
i ca. 10 minutter.
-
Server med nykokt pasta og ristede pinjekjærner.