Italienske kjøttboller med tomatsaus og pinjekjerner

Denne oppskriften fører tankene til den Italienske piazzaen.

20-40 min
Middels
Italienske kjøttboller med tomatsaus og pinjekjerner

Slik gjør du

  1. Kjøttboller

    1. 1
      Bland egget og melken i en skål. Skjær bort kantene på brødet, og legg brødet i skålen slik at det suger til seg væsken og blir mykt. Det tar ca. 10 minutter.
    2. 2
      Bland farse med brød, parmesanost, løk og sitronskallet. Smak til med salt og pepper, og la farsen hvile i 10 minutter.
    3. 3
      Fukt hendene og form farsen til kjøttboller. Brun dem i smør og olje i en panne til de blir fine og gylne.
  2. Tomatsaus

    1. 1
      Skrell og skjær sjalottløk til sausen i mindre biter og skrell og press hvitløkskløftene. La løk, hvitløk og de ferske tomatene frese i olivenolje. Tilsett vann og de knuste tomater og kok sammen til en saus. Smak til med eddik og salt og pepper.
    2. 2
      Legg ned de brunede kjøttbollene i tomatsausen, og la alt småkoke i ca. 10 minutter.
    3. 3
      Server med nykokt pasta og ristede pinjekjerner.