Kjøttboller

En sikker vinner på julebordet.

Ingredienser

Kjøttboller

  • 2 ss brødrasp
  • 1 stk Egg
  • 0,5 ts Salt
  • 0,3 ts grovt pepper
  • 0,5 dl Fløte
  • 1 liten gul løk
  • 400 g Kjøttdeig
  • 2 ss Smør

Garnityr

  • 0,5 potte bladpersille
  • 1 stk rødløk i båter

Slik gjør du

  1. La brødrasp, egg salt og pepper svelle litt i fløte. Rasp løk grovt og bland alt godt sammen med kjøttdeig. Rull kjøttboller med fuktige hender. Stek i smør i panne på middels varme til de har fått en fin farge. Etterstek i ca. 5 min. under lokk. Topp med grovhakket persille og rødløk i båter.
  2. Kjøttbollene er gode servert med både julepotetgrateng og potetsalat, eller som én av mange retter på et stort julebord.