Ingredienser
Kjøttboller
-
2
ss
brødrasp
-
1
stk
Egg
-
0,5
ts
Salt
-
0,3
ts
grovt pepper
-
0,5
dl
Fløte
-
1
liten
gul løk
-
400
g
Kjøttdeig
-
2
ss
Smør
Garnityr
-
0,5
potte
bladpersille
-
1
stk
rødløk
i båter
Slik gjør du
-
La brødrasp, egg salt og pepper svelle litt i fløte.
Rasp løk grovt og bland alt godt sammen med
kjøttdeig. Rull kjøttboller med fuktige hender.
Stek i smør i panne på middels varme til de har
fått en fin farge. Etterstek i ca. 5 min. under lokk.
Topp med grovhakket persille og rødløk i båter.
-
Kjøttbollene er gode servert med både julepotetgrateng og potetsalat, eller som én av mange retter på et stort julebord.