Ingredienser
Medisterkake- og julepølsetallerken
-
800
g
kjøtt av medisterkaker og julepølse
-
600
g
mandelpoteter
-
1
neve
valnøtter
-
40
g
smør
-
0,5
dl
tyttebærsyltetøy
-
1
dl
rosiner
-
1
dl
fløte
-
1
neve
timian
-
0,5
dl
melk
-
salt
-
pepper
Slik gjør du
-
Skrell og kok poteter myke. Rist valnøtter i en tørr panne og legg dem til siden. Smelt halvparten av smøret i pannen og stek pølser og medisterkaker gylne. Ta dem ut av pannen og legg dem
i aluminiumsfolie.
-
Julesaus:
Ha tyttebærsyltetøy, rosiner, fløte og hakket timian i pannen du brukte til pølser og medisterkaker. La det få et oppkok og smak til med salt og pepper.
-
Mos potetene med en stamper. Tilsett smør, melk pepper og litt
salt. Server juletallerkenen med myk puré og søt julesaus.
Topp med tørristede valnøtter.