Medisterkake- og julepølsetallerken med mandelpotetpuré og tyttebærsaus

Hele familiens favoritt er barnslig god.

Ingredienser

Medisterkake- og julepølsetallerken

  • 800 g kjøtt av medisterkaker og julepølse
  • 600 g mandelpoteter
  • 1 neve valnøtter
  • 40 g smør
  • 0,5 dl tyttebærsyltetøy
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl fløte
  • 1 neve timian
  • 0,5 dl melk
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og kok poteter myke. Rist valnøtter i en tørr panne og legg dem til siden. Smelt halvparten av smøret i pannen og stek pølser og medisterkaker gylne. Ta dem ut av pannen og legg dem i aluminiumsfolie.
  2. Julesaus: Ha tyttebærsyltetøy, rosiner, fløte og hakket timian i pannen du brukte til pølser og medisterkaker. La det få et oppkok og smak til med salt og pepper.
  3. Mos potetene med en stamper. Tilsett smør, melk pepper og litt salt. Server juletallerkenen med myk puré og søt julesaus. Topp med tørristede valnøtter.