Ingredienser
Medisterkaker
-
2
kg
Medisterdeig eller svinedeig
-
4
stk
Sjalottløk
-
3
fedd
Hvitløk
-
200
g
Baconterninger
-
2
ts
Salt
-
2
stk
Egg
-
1
ts
Malt ingefær
-
2
ts
Sort pepper
-
0,5
ts
Nellik
-
3,3
dl
Fløte
Appelsinsalat
-
1
pose
Grønnkål
-
1
ss
Smør
-
1
pose
Tørkede fiken
-
2
stk
Appelsin
-
1
neve
Frisk persille
Slik gjør du
-
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kok opp vann og la løken trekke i to minutter før vannet siles av. Avkjøles. Kok deretter bacon i tre minutter før den siles og avkjøles. Finhakk det kokte baconet.
-
Elt salt inn i medisterdeigen til den blir seig, tilsett egg og elt videre. Tilsett krydder, løk, bacon og fløte. Bland godt. Form kaker og stek de på hver side slik at de får en fin stekeskorpe. Etterstek i ovnen i ca. 20 minutter på 190 °C.
-
Varm en stekepanne og stek grønnkål til den mykner, ca. 3–5 min. Finhakk fiken og appelsin. Fordel kålen på et stort fat sammen med fiken og appelsin. Legg medisterkakene på toppen. Avslutt med frisk, hakket persille.