Medisterkaker med kårotstappe og kremet løk

Medisterkaker med godt tilbehør.

Ingredienser

Medisterkaker

  • 8 Medisterkaker
  • 3 ss Smør til steking
  • 1 liten Gul løk
  • 1 dl Fløte

Kålrotstappe

  • 1 kg Kålrot
  • 3 Gulrøtter
  • 3 Poteter
  • 1 dl Fløte
  • 4 ss Smør
  • Salt
  • Pepper

Tilbehør

  • 1 dl Tyttebærsyltetøy
  • Rosmarin til servering

Slik gjør du

  1. Lag kålrotstappe ved å koke store biter kålrot, gulrot og potet møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos grønnsakene. Tilsett fløte og smør og smak til med salt og sort pepper.
  2. Varm smør i en panne. Skjær løk i tynne båter og surr den gyllen sammen med medisterkakene i flere omganger. Ta ut medisterkakene og hell fløte over løken. Hvis du vil ha en tynnere løkblanding, kan du spe med litt melk.
  3. Server alt sammen på en tallerken, med en raus spiseskje tyttebærsyltetøy.