Urtekjøttboller med persillestuet hodekål og poteter

Dette er god, tradisjonell husmannskost.

40-60 min
Middels
Urtekjøttboller med persillestuet hodekål og poteter

Slik gjør du

  1. Urtekjøttboller

    1. 1
      Riv gul løk og hvitløk på rivjern. Bland sammen ingrediensene med farsen
      og urter, salt og pepper.
    2. 2
      Form til små boller. La kjøttbollene koke sakte i ca 4–5 minutter i kålvannet. De
      flyter opp når de er ferdige.
  2. Persillestuet hodekål

    1. 1
      Skjær hodekålen i grove biter og kok kålen så vidt mør i lettsaltet vann. Sil av vannet men ikke hell det ut, siden du skal koke kjøttbollene i kålvannet. La kålen renne av seg i et dørslag og klem den tørr.
    2. 2
      For å øage saus freser du løk og smør i en kasserolle. Strø over mel. Tilsett melk og kremfløte og la sausen koke sakte under omrøring i ca. 5 minutter. Smak til med Gudbrandsdalsost, salt og pepper.
    3. 3
      Tilsett hakket persille, smak til med mer Gudbrandsdalsost om ønsket, og vend
      hodekålen i sausen. Rør til alt er godt blandet og server med urtekjøttbollene
      og kokte poteter eller poteter etter eget ønske.