-
Riv gul løk og hvitløk på rivjern.
Bland sammen ingrediensene til farsen
og smak til med urter, salt og pepper.
-
Form til små boller. La kjøttbollene koke
sakte i 4–5 minutter i kålvannet. De
flyter opp når de er ferdige.
-
Skjær hodekålen i grove biter og kok
kålen så vidt mør i lettsaltet vann. Sil av
vannet (men sett det til side til å koke
kjøttbollene i). La kålen renne av seg i
et dørslag og klem den tørr.
-
Saus: Fres løk og smør i en kasserolle.
Strø over mel. Tilsett melk og kremfløte
og la sausen koke sakte under
omrøring i ca. 5 minutter. Smak til med
Gudbrandsdalsost, salt og pepper.
-
Tilsett hakket persille, smak til med mer
Gudbrandsdalsost om ønsket, og vend
hodekålen i sausen. Rør til alt er godt
blandet og server med urtekjøttbollene
og kokte poteter. Du kan også presse
potene i en potetpresse.