Chili con carne

Chili con carne er en smakfull og enkel middag. Den er nesten enda bedre dagen etter, så lag en stor porsjon.

40-60 min
Middels
Chili con carne
Tips!

I stedet for sukker, kan du bruke 1 rute mørk sjokolade.

Slik gjør du

  1. Chili con carne

    1. 1
      Kok risen etter anvisning på pakken.
    2. 2
      Skjær løk, kålrot og paprika i små terninger.
    3. 3
      Varm oljen i en gryte over middels høy varme. Stek løken og kålroten til de har myknet, men ikke fått farge.
    4. 4
      Tilsett paprika, hvitløk og krydder. Rør det godt sammen og stek blandingen i 5 minutter.
    5. 5
      Brun karbonadedeigen i en stekepanne og ha den i gryten. La det steke sammen i 5 minutter.
    6. 6
      Rør ut buljongen i vannet og hell den i gryten sammen med tomater, sukker og tomatpuré.
      La gryten putre i 20 minutter, skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i.
    7. 7
      Når bønnene er gjennomvarme, er gryten klar. Smak til med salt og pepper.
    8. 8
      Server sammen med ris, toppet med rømme og friske urter.