Chili con carne
Chili con carne er en smakfull og enkel middag. Den er nesten enda bedre dagen etter, så lag en stor porsjon.
40-60 min
MiddelsTips!
I stedet for sukker, kan du bruke 1 rute mørk sjokolade.
Slik gjør du
Chili con carne
- 1Kok risen etter anvisning på pakken.
- 2Skjær løk, kålrot og paprika i små terninger.
- 3Varm oljen i en gryte over middels høy varme. Stek løken og kålroten til de har myknet, men ikke fått farge.
- 4Tilsett paprika, hvitløk og krydder. Rør det godt sammen og stek blandingen i 5 minutter.
- 5Brun karbonadedeigen i en stekepanne og ha den i gryten. La det steke sammen i 5 minutter.
- 6Rør ut buljongen i vannet og hell den i gryten sammen med tomater, sukker og tomatpuré.
La gryten putre i 20 minutter, skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i. - 7Når bønnene er gjennomvarme, er gryten klar. Smak til med salt og pepper.
- 8Server sammen med ris, toppet med rømme og friske urter.
- 1