Chili con carne
Chili con carne er en smakfull og enkel middag. Den er nesten enda bedre dagen etter, så lag en stor porsjon.
Slik gjør du
-
Kok risen etter anvisning på pakken.
-
Skjær løk, kålrot og paprika i små terninger og finhakk hvitløk.
-
Varm oljen i en gryte over middels høy varme. Stek løken og kålroten til de har myknet, men ikke fått farge.
-
Tilsett paprika, hvitløk og krydder. Rør det godt sammen og stek blandingen i 5 minutter.
-
Brun kjøttdeigen i en stekepanne og ha den i gryten. La det steke sammen i 5 minutter.
-
Rør ut buljongen i vannet og hell den i gryten sammen med tomater, sukker og tomatpuré. La gryten putre i 20 minutter, skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i.
-
Når bønnene er gjennomvarme, er gryten klar. Smak til med salt og pepper.
-
Server sammen med ris, toppet med rømme og friske urter.