Chili con carne

Chili con carne er en smakfull og enkel middag. Den er nesten enda bedre dagen etter, så lag en stor porsjon.

Ingredienser

Chili con carne

  • 1 stk gul løk
  • 0,5 stk kålrot
  • 1 stk rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss raps- eller olivenolje
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts cumin
  • 1 pk kjøttdeig
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 4 dl kokende vann
  • 1 pk hakkede tomater, 390 g
  • 1 ts sukker
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 pk kidneybønner
  • Salt og nykvernet pepper

Til servering

  • 2 pakker Boil-in-bag fullkornsris
  • 1 boks lettrømme
  • Frisk persille/basilikum

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Skjær løk, kålrot og paprika i små terninger og finhakk hvitløk.
  3. Varm oljen i en gryte over middels høy varme. Stek løken og kålroten til de har myknet, men ikke fått farge.
  4. Tilsett paprika, hvitløk og krydder. Rør det godt sammen og stek blandingen i 5 minutter.
  5. Brun kjøttdeigen i en stekepanne og ha den i gryten. La det steke sammen i 5 minutter.
  6. Rør ut buljongen i vannet og hell den i gryten sammen med tomater, sukker og tomatpuré. La gryten putre i 20 minutter, skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i.
  7. Når bønnene er gjennomvarme, er gryten klar. Smak til med salt og pepper.
  8. Server sammen med ris, toppet med rømme og friske urter.