-
Forvarm stekeovnen og bak selleriroten på 180 grader i ca. 1 time. Skrell den så og avkjøl.
-
Mos selleriroten og bland den med medisterdeigen, fløten og krydder til en medisterfarse.
-
Form deigen til runde, små medisterkaker. Stek dem som vanlige medisterkaker i en stekepanne på middels varme.
-
Trekk dem så i vann med kjøttbuljong (temperatur bør være ca. 80 grader) til de er ferdige, ca. 10-15 minutter. Ta vare på kraften.
-
Kok skrelte mandelpoteter møre med et knust hvitløksfedd. Hell av vannet og la dem dampes godt av.
-
Kok opp melk og smør. Press potetene gjennom en melsikt eller lignende, slik at de blir helt klumpfrie.
-
Hell så melk og smør over og pisk kraftig. Smak til med litt salt.
-
Skrell løk og hvitløk. Kutt løken i tynne strimler og finhakk hvitløken.
-
Fres det blankt i litt olje, ha i sennep og hell på medisterkakekraften. Reduser ca. 30 % og ha i fløte.
-
La det småkoke i 10-15 minutter og jevn med Maizena ved behov. Ha i tyttebær like før servering.