Ingredienser
-
1
stk
persillerot
-
1
stk
gul løk
-
3
stk
hvitløksfedd
-
300
g
hodekål
-
3
st
laurbærblader
-
10
stk
sorte pepperkorn
-
1,5
liter
vann eller grønnsaksbuljong
-
salt, sort pepper og olivenolje
-
1
neve
bladpersille
-
500
g
kjøttdeig
-
100
g
philadelphiaost
-
1
dl
hakkede ferske urter, oregano og persille
-
0,5
stk
sitron, finrevet skall
-
salt og sort pepper
Slik gjør du
-
Skrell persillerot, løk og hvitløk. Fjern de ytterste bladene på kålen. Skjær alle grønnsakene i grove biter. Del løken i båter og knus hvitløken.
-
Varm opp en stor gryte. Ha i olivenolje og alle grønnsakene, løk og hvitløk.
Ha i krydderet. La det steke til grønnsakene er myke. Hell over grønnsaksbuljong/vann og la det putre i ca. 20 minutter.
-
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. Smak til med salt og sort pepper. Form deigen til kjøttboller og legg dem i suppen. La de putre ett par minutter til de føles ferdige. Ta opp en kjøttbolle og del den for å sjekke at de er ferdige. Smaksett gryten med salt og sort pepper. Topp med litt bladpersille og finrevet sitronskall.