Kjøttkaker med ovnsbakte rotgrønnsaker og urtedipp

Prøv denne varianten av de klassiske kjøttkakene.

40-60 min
Middels
Kjøttkaker med ovnsbakte rotgrønnsaker og urtedipp

Slik gjør du

  1. Kjøttkaker med ovnsbakte rotgrønnsaker

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader.
    2. 2
      Skrubb eller skrell grønnsakene. Skjær pastinakkene og gulrøttene i fire på langs, deretter i to på tvers. Skjær potetene i tynne båter og fjern stilkene på reddikene.
    3. 3
      Legg dem på en stekeplate, hell over 2 ss olje og vend dem godt inn. Spre dem jevnt utover hele platen.
    4. 4
      Strø over en god klype salt og bak dem til de har fått en fin og gyllen skorpe, ca. 45 minutter.
    5. 5
      Varm resten av oljen i en stekepanne på middels til høy varme og stek kjøttkakene til de er gjennomvarme. Server dem sammen med grønnsakene og dippen.
  2. Urtedipp

    1. 1
      Kjør sammen alle ingrediensene i en liten foodprosessor til dippen er fin og jevnt grønn i fargen. Smak til med salt.