Ingredienser
Kjøttkaker med søtpotet og tzatziki
-
600
g
Kjøttkaker
-
2
stk
Søtpoteter
-
2
ss
Olivenolje
-
1
ts
Flaksalt
-
0,5
stk
Agurk
-
Hvitløk
-
2
dl
Gresk yoghurt
-
1
ss
Sitronsaft
-
Salt
-
1
pk
Cherrytomater
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 200 grader.
-
Skrell og skjær søtpotetene i tynne staver, gni dem inn med 1 ss olje og en klype salt. Bak dem til de er sprø (ca. 20 minutter).
-
Riv agurken, strø på 1⁄2 ts salt og la den renne fra seg i et dørslag i noen minutter. Klem ut så mye vann du klarer og bland med finrevet hvitløk fra et kvart til et halvt fedd, yoghurt og sitronsaft. Smak til med salt.
-
Stek kjøttkakene i litt olje, del tomatene i to og server sammen med søtpotetstaver og tzatziki.