Chili con carne med rotgrønnsaker og hvitløksbrød
Har du prøvd denne varianten av chili con carne før?
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Chili
- Skrell løk, hvitløk og rotgrønnsakene. Skjær løken og grønnsakene i terninger. Finhakk hvitløken.
- Brun kjøttdeig, løk, hvitløk og grønnsaker i olivenolje i en kjele. Tilsett Sambal Oelek og krydder og fres alt sammen i et par minutter. Hell i de hakkede tomatene og kok på svak varme i ca. 10-15 minutter.
- Hell væsken av bønnene og skyll før de tilsettes i kjelen. Rør godt og kok opp. Smak til med salt.
Brød
- Sett ovnen på 175 grader. Skjær et dypt snitt i hvert rundstykke og pensle med smeltet smør blandet med hvitløk. Legg en tykk skive ost i hvert snitt og strø timianblader over.
- Gratiner rundstykkene i ovnen til osten smelter og brødene er gyllenbrune og server. God fornøyelse.