Chili con carne med rotgrønnsaker og hvitløksbrød

Chili con carne med rotgrønnsaker og hvitløksbrød

Har du prøvd denne varianten av chili con carne før?

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Chili

  1. Skrell løk, hvitløk og rotgrønnsakene. Skjær løken og grønnsakene i terninger. Finhakk hvitløken.
  2. Brun kjøttdeig, løk, hvitløk og grønnsaker i olivenolje i en kjele. Tilsett Sambal Oelek og krydder og fres alt sammen i et par minutter. Hell i de hakkede tomatene og kok på svak varme i ca. 10-15 minutter.
  3. Hell væsken av bønnene og skyll før de tilsettes i kjelen. Rør godt og kok opp. Smak til med salt.

Brød

  1. Sett ovnen på 175 grader. Skjær et dypt snitt i hvert rundstykke og pensle med smeltet smør blandet med hvitløk. Legg en tykk skive ost i hvert snitt og strø timianblader over.
  2. Gratiner rundstykkene i ovnen til osten smelter og brødene er gyllenbrune og server. God fornøyelse.