Italienske kjøttboller med oliven og hvitløkspoteter

Italienske kjøttboller med oliven og hvitløkspoteter

Dette er en smak av italia - med en vri.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Italienske kjøttboller

  1. Bland egget og melken i en skål. Skjær bort kantene på brødet. Legg det i skålen slik at det suger til seg væsken og blir mykt. Det tar ca. 10 minutter.
  2. Bland kjøttdeigen med brød, løk, oregano og oliven. Smak til med salt og pepper.
  3. Fukt hendene og form farsen til store boller. Brun bollene i smør og olje i en panne til de blir fine og gylne.

Knuste hvitløkspoteter

  1. Kok potetene i saltet vann. Brun hvitløken i en stekepanne i 2 ss olivenolje. Hell vannet av potetene og knus dem med en potet-stamper. Smak til med hvitløk, sitron og et par spiseskjeer med olivenolje. Tilsett salt og pepper.
  2. Server kjøttbollene med hvitløkspoteter, sitron og rikelig med raspet parmesan.