Medisterkaker med bacon
For en ny vri på medisterkakene, kan du lage dem med bacon og servere med en appelsinsalat med grønnkål og fiken.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Medisterkaker
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kok opp vann og la løken trekke i to minutter før vannet siles av. Avkjøles. Kok deretter bacon i tre minutter før den siles og avkjøles. Finhakk det kokte baconet.
- Elt salt inn i medisterdeigen til den blir seig, tilsett egg og elt videre. Tilsett krydder, løk, bacon og fløte. Bland godt. Form kaker og stek de på hver side slik at de får en fin stekeskorpe. Etterstek i ovnen i ca. 20 minutter på 190 °C.
Appelsinsalat
- Varm en stekepanne og stek grønnkål til den mykner, ca. 3–5 min. Finhakk fiken og appelsin. Fordel kålen på et stort fat sammen med fiken og appelsin. Legg medisterkakene på toppen. Avslutt med frisk, hakket persille.