-
Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
-
Del brokkolihodet i små buketter og skjær stilkene i staver. Vend dem inn i 1 ss olje og spre dem utover et stekebrett. Strø over litt salt og bak i ca. 20 minutter til de har fått fin farge og har myknet litt. Finhakk dem og legg dem i en bolle.
-
Finhakk hvitløk, kruspersille, kapers og sjalottløk og ha i. Riv i sitronskallet og klem i saften. Smak til med salt og pepper.
-
Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme. Skjær hver paprika i åtte båter, og fjern stilkene og frøene. Vend dem inn i 1 ss olivenolje og spre utover et bakepapirkledd stekebrett. Strø over litt salt og bak i ca. 40 minutter til paprikaen er myk og har fått god farge i kantene. Grovhakk bitene og legg dem i en bolle.
-
Legg i Apetina, finrevet hvitløk, grovhakket basilikum, 2 ss olje, finrevet sitronskall og sitronsaft. Rør det sammen med en gaffel til en grov mos og smak til med salt.
-
Skrell løken, del dem i to på langs og skjær dem i tynne båter.
-
Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele, legg i løken og fjern kjelen fra varmen. Server når blandingen er avkjølt.