Er du blant dem som unngår fisk med skinn på? Her er flere gode grunner til å velge laks og ørret med skinnet på når du skal grille.
Laks og ørret på grillen er rask, sunn og god sommermat. Ikke er det vanskelig heller, og beholder du skinnet på er det ekstra lett å lykkes med fisken.
– Å få laks og ørret med skinnet på er en fest for dem som er glad i mat. Dette gjelder uansett om du velger å trekke, bake, pannesteke eller grille fisken, sier kokk og sjef for produktutvikling i Lerøy, Fredrik Hald.
– Skinnet bidrar til å beholde saftigheten i kjøttet og gir en bedre konsistens, forklarer han videre.
Når du griller vil skinnet også fungere som beskyttelse for fisken, så den ikke blir varmebehandlet for hardt.
Hald legger til at selve skinnet kan bli sprøtt og smaksrikt, ikke minst på grillen og i stekepannen. Server da fisken rett fra varmekilden, så er du sikker på at det holder seg sprøtt og godt.
Slik går du frem for å grille laks og ørret med skinn
- Varm opp grillen til middels varme. Dette tilsvarer rundt 200 grader. Dersom du griller med kullgrill, bør kullet få grå kanter før du legger fisken på.
- Legg et ark med folie på grillen, pensle med litt olje og legg fisken på grillen med skinnsiden ned.
- La fisken grille i 4 minutter, pakk den inn i folien og la den hvile i 5 minutter på indirekte varme.
- Fisken slipper enkelt skinnet når den er ferdig varmebehandlet. Et godt tips er å vente med å ta skinnet av fisken til du har den på tallerkenen, da får du med deg all den deilige kraften og fisken får best mulig konsistens.
Grillet laks og ørret har en mild smak som går godt til det meste. Prøv for eksempel med:
- Pesto og pastasalat
- Mangosalsa og ris
- Grillede grønnsaker og potetsalat
- Tzatziki og pitabrød
Har du lyst på enda flere tips? Her finner du seks sommerlige oppskrifter på tilbehør til grillet laks og ørret.