Hvis du ønsker økt sexlyst bør du kanskje vurdere å spise mer fisk. En helt ny studie gjennomført av forskere fra det anerkjente Harvard University tyder nemlig på at par som spiste mye fisk faktisk hadde hyppigere sex og lettere for å bli gravide.

Forskere intervjuet 501 par som forsøkte å bli gravide. Alle parene registrerte sitt kosthold og sin seksuelle aktivitet, og forskerne fulgte alle parene i ett år. Resultatene i studien viste at de parene som spiste fisk to ganger i uken eller mer hadde sex 22 % oftere enn de som spiste mindre fisk.

Viktige næringsstoffer

I gruppen som spiste mye fisk, to ganger i uken eller mer, ble 92 % gravide, mens det var 79 % av parene som ble gravide i gruppen som spiste fisk sjeldnere. Forskerne vet ikke om det er en årsakssammenheng mellom inntaket av fisk og sexlyst og fertilitet. Resultatene av tidligere studier tyder på at høyt inntak av fisk kan bedre sædkvaliteten, og det er godt dokumentert at flere av de næringsstoffene som det er mye av i fisk som omega-3-fettsyrer, jod og D-vitamin, er næringsstoffer som det er spesielt viktig å få nok av når man er gravid og ammer.

Fisk ved graviditet

Fisk eller omega-3-tilskudd hos gravide og ammende er viktig for fosterets utvikling av hjernen og synet. Inntak av omega-3-fettsyrer fra fet fisk i svangerskapet kan for øvrig redusere risikoen for for tidlig fødsel og lav fødselsvekt. Lavt jodnivå hos mor kan hemme barnets kognitive utvikling, og jodmangel over tid kan føre til redusert intelligens (IQ). Med andre ord, høyt fiskeinntak er uansett fornuftig hvis man ønsker å bli gravid.