Slik tiner du reker

Frosne reker er et godt alternativ til ferske, og de er ofte mer tilgjengelig. Men hvordan tiner du dem på best mulig måte? Vi gir deg våre fire beste tips her.

1. Slik tiner du reker i kjøleskapet

Har du godt med tid, er den beste løsningen å tine rekene i kjøleskapet i cirka ett døgn. Sjekk gjerne innom kjøleskapet et par ganger underveis for å se at rekene tiner jevnt. Putt rekene i en skål for å slippe at væske flyter ut i kjøleskapet. 

Se oppskrift for hvordan du lager grillspyd med baconsurret ørret og reker her

Bilde

2. Slik tiner du reker i vann

Noen ganger har du ikke like god tid til å tine rekene, og trenger en rask løsning. Trikset er å tine rekene uten at de blir seige, noe som fort kan skje hvis du bruker lunkent eller for varmt vann. Fyll derfor en bolle med kaldt vann, tilsett rekene og rør rundt. Når vannet har blitt ordentlig kaldt av de tinte rekene, hell av og erstatt med nytt, ikke like kaldt vann. La rekene renne godt av seg når de er ferdig tint.

Velger du denne metoden, er det viktig at rekene spises raskt etter at de er tint.

 

Bilde

3. Slik tiner du reker i romtemperatur

Reker kan også tines liggende på benken i romtemperatur. Da tiner de vanligvis på 1-2 timer, avhengig av temperatur. Dette er derfor et godt alternativ dersom du har kjøpt reker samme dag som de skal spises, og det fortsatt er noen timer til middag eller gjestene kommer. Husk å spre rekene utover et større område slik at de får jevn opptining og ikke ligger dekket av hverandre.

Velger du denne metoden er det viktig at rekene spises raskt etter de er tint.

Sommerlig fiskesuppe med reker og laks? Oppskriften finner du her.

Bilde

4. Slik tiner du reker i kokende vann med salt og sukker

Aller først må du gjøre klar en stor bolle med kaldt vann og isbiter. Deretter koker du opp 2 liter vann per kilo reker og tilsetter 1dl salt og 1dl sukker. Når vannet koker, tilsetter du rekene og lar de koke i 1-2 minutter (til de har myknet). Ikke kok dem lengre enn 2 minutter, da risikerer du at de blir de seige. Når rekene har myknet heller du de umiddelbart over i bollen med iskaldt vann.

Obs. La gjerne bollen stå under rennende vann for at vannet skal holde seg kaldest mulig. Sil av vannet og tørk av før servering.

Paella til sommerfesten? Se oppskrift på paella med laks og reker her

Våre beste reketips..

Rekeskive med smør, majones, sitron og dill er en sikker klassiker. Men har du lyst til å piffe opp rekeskiva? Bytt ut majonesen med aioli og sitronen med lime.

Lyst til å spise litt grønt til rekene? Topp gjerne rekeskiva med tynnskårne skiver avokado og litt rødløk. Nam!

Skal du ha rekelag eller har god plass i fryseren? Kjøp esken med hele 5 kilo reker til kun kr 349,- 

Glad i taco, men klar for en forandring? Bytt ut kjøttdeigen med reker neste gang du skal ha fredagstaco. 

Ta vare på rekeskallet, og bruk skallet til å lage base på fiskesuppe. Har du ikke tid der og da, så kan du fryse ned skallet og koke kraft ved neste anledning.