Lesetid: 2 min

clock Created with Sketch.

Slik tiner du reker

Frosne reker er et godt alternativ til ferske, og de er ofte mer tilgjengelig. Men hvordan tiner du dem på best mulig måte? Vi gir deg våre fire beste tips her:

1. Tine reker i kjøleskap

Har du godt med tid, er den beste løsningen å tine rekene i kjøleskapet i cirka ett døgn. Sjekk gjerne innom kjøleskapet et par ganger underveis for å se at rekene tiner jevnt. Putt rekene i en skål for å slippe at væske flyter ut i kjøleskapet. 

Oppskrift: Slik lager du grillspyd med baconsurret ørret og reker

2. Tine reker i kaldt vann

Noen ganger har du ikke like god tid til å tine rekene, og trenger en rask løsning. Trikset er å tine rekene uten at de blir seige, noe som fort kan skje hvis du bruker lunkent eller for varmt vann. Fyll derfor en bolle med kaldt vann, tilsett rekene og rør rundt. Når vannet har blitt ordentlig kaldt av de tinte rekene, hell av og erstatt med nytt, ikke like kaldt vann. La rekene renne godt av seg når de er ferdig tint.

Velger du denne metoden, er det viktig at rekene spises raskt etter at de er tint.

Se oppskrift: Rekesticks à la Cæsarsalat

3. Tine reker i romtemperatur

Reker kan også tines liggende på benken i romtemperatur. Da tiner de vanligvis på 1-2 timer, avhengig av temperatur. Dette er derfor et godt alternativ dersom du har kjøpt reker samme dag som de skal spises, og det fortsatt er noen timer til middag eller gjestene kommer. Husk å spre rekene utover et større område slik at de får jevn opptining og ikke ligger dekket av hverandre.

Velger du denne metoden er det viktig at rekene spises raskt etter de er tint.

Se oppskrift på sommerlig fiskesuppe med reker og laks

4. Tine reker over varmt vann

Dersom du har dårlig tid før rekene skal serveres, men ikke ønsker å risikere at rekene blir seige hvis du tiner dem i varmt vann, kan dette være et godt alternativ som går raskere enn å tine på benken i romtemperatur.

Fyll kummen med varmt vann og legg rekene på en rist med avispapir under slik at rekene tines av den indirekte dampen fra vannet. Rør litt rundt innimellom slik at rekene tiner jevnt. Rekene bør spises raskt etter tining på denne måten.

Se oppskrift: Slik lager du krydret ris med reker og koriander

Tips!

Lyst til å piffe opp rekeskiva? Bytt ut majonesen med aioli og sitronen med lime. Topp det hele med tynnskårne skiver avokado og litt rødløk. Nam!