Lesetid: 3 min

clock Created with Sketch.

Slik tiner du reker

Frosne reker er et godt alternativ til ferske, og de er ofte mer tilgjengelig. Men hvordan tiner du dem på best mulig måte? Vi gir deg våre fire beste tips her.

1. Slik tiner du reker i kjøleskapet

Har du godt med tid, er den beste løsningen å tine rekene i kjøleskapet i cirka ett døgn. Sjekk gjerne innom kjøleskapet et par ganger underveis for å se at rekene tiner jevnt. Putt rekene i en skål for å slippe at væske flyter ut i kjøleskapet. 

Oppskrift: Slik lager du grillspyd med baconsurret ørret og reker

Bilde

 

2. Slik tiner du reker i vann

Noen ganger har du ikke like god tid til å tine rekene, og trenger en rask løsning. Trikset er å tine rekene uten at de blir seige, noe som fort kan skje hvis du bruker lunkent eller for varmt vann. Fyll derfor en bolle med kaldt vann, tilsett rekene og rør rundt. Når vannet har blitt ordentlig kaldt av de tinte rekene, hell av og erstatt med nytt, ikke like kaldt vann. La rekene renne godt av seg når de er ferdig tint.

Velger du denne metoden, er det viktig at rekene spises raskt etter at de er tint.

Se oppskrift: Rekesticks à la Cæsarsalat

Bilde

Reker hører sommeren til

Saftige reker i str. 70/90, både i løsvekt og 5 kg. kartong, får du hos KIWI.

Alt du trenger og har lyst på av tilbehør til sjømaten finner du også hos oss.
Bilde

 

3. Slik tiner du reker i romtemperatur

Reker kan også tines liggende på benken i romtemperatur. Da tiner de vanligvis på 1-2 timer, avhengig av temperatur. Dette er derfor et godt alternativ dersom du har kjøpt reker samme dag som de skal spises, og det fortsatt er noen timer til middag eller gjestene kommer. Husk å spre rekene utover et større område slik at de får jevn opptining og ikke ligger dekket av hverandre.

Velger du denne metoden er det viktig at rekene spises raskt etter de er tint.

Se oppskrift på sommerlig fiskesuppe med reker og laks

4. Slik tiner du reker over varmt vann

Dersom du har dårlig tid før rekene skal serveres, men ikke ønsker å risikere at rekene blir seige hvis du tiner dem i varmt vann, kan dette være et godt alternativ som går raskere enn å tine på benken i romtemperatur.

Fyll kummen med varmt vann og legg rekene på en rist med avispapir under slik at rekene tines av den indirekte dampen fra vannet. Rør litt rundt innimellom slik at rekene tiner jevnt. Rekene bør spises raskt etter tining på denne måten.

Se oppskrift: Slik lager du krydret ris med reker og koriander

Bilde

5. Slik tiner du reker i kokende vann med salt og sukker

Aller først må du gjøre klar en stor bolle med kaldt vann og isbiter. Deretter koker du opp 2 liter vann per kilo reker og tilsetter 1dl salt og 1dl sukker. Når vannet koker, tilsetter du rekene og lar de koke i 1-2 minutter (til de har myknet). Ikke kok dem lengre enn 2 minutter, da risikerer du at de blir de seige. Når rekene har myknet heller du de umiddelbart over i bollen med iskaldt vann.

Obs. La gjerne bollen stå under rennende vann for at vannet skal holde seg kaldest mulig. Sil av vannet og tørk av før servering.

Bilde

Tips!

Lyst til å piffe opp rekeskiva? Bytt ut majonesen med aioli og sitronen med lime. Topp det hele med tynnskårne skiver avokado og litt rødløk. Nam!