5 enkle og grønnere middager

middag med grønn og frisk

Med disse enkle middagstipsene blir det lettere å få i seg mer grønt.

«5 om dagen» er et av de mest velkjente kostrådene fra norske helsemyndigheter. I dette kostrådet ligger det en anbefaling om å spise minst 5 porsjoner, eller 500 gram for voksne personer, med frukt, bær og grønnsaker – der halvparten bør være grønnsaker.

I 2022 var det kun drøyt 20 prosent av voksne som spiste «fem om dagen». Den gledelige nyheten er at inntaket har økt over tid. For oss i KIWI er det viktig å gjøre det enklere, og billigere, å spise sunt. Derfor får du alltid alltid 15% Trumf-bonus når du handler fersk frukt og grønt som KIWI PLUSS-kunde.

Grønt gjort enkelt

Å lage middager med mye grønnsaker trenger ikke være komplisert. Prøv de ferdige grønnsaksmiksene fra Grønn&Frisk. Da får du blandinger av flere typer av grønnsaker som smaker godt sammen. De er ferdig vasket, skrelt, kuttet og mikset. Grønnsaksmiksene inneholder friske og sprø grønnsaker som skal bare stekes, wokkes eller bakes i noen minutter.

At grønnsaker er bra for helsen er noe alle vet, men visste du at posene fra Grønn&Frisk også kan være bra for å hindre matsvinn? Kjøper du mange hele grønnsaker, er det fort gjort at grønnsakene blir dårlige før du rekker å spise opp alt. En pose med Grønn&Frisk inneholder bare akkurat det du trenger så ingen ting trenger å gå til spille.

____________________________

Her er 5 tips til grønnere middager det er raskt og enkelt å lage:

1. Smakfull og enkel vegetarlasagne

Vegetar-lasagne-cropped.jpg


Vegetarlasagne med grønnkål

4 porsjoner     45-60 min


2. Fiskekaker med coleslaw og poteter

Fiskekaker smaker skikkelig digg med råkost mix og poteter. Denne middagen er perfekt hverdagsmat, som i tillegg er både kjapp og enkel å lage.

Fiskekaker med coleslaw og poteter.png


Fiskekaker med coleslaw og båtpoteter

4 porsjoner     30 min

 

3. Kyllingsalat med mango og avokado

Få et sunt og friskt pust i hverdagen med denne fargerike kyllingsalaten.

Kyllingsalat med mango og avokado.png


Kyllingsalat med mango og avokado

2 porsjoner     30 min

 

4. Gresk salat 

Med klassisk gresk salat kan du drømme deg bort til varmere strøk rundt middagsbordet. Du kan også inkludere pasta og brød for et enda mer mettende måltid.

Gresk salat.png


Gresk salat

2 porsjoner     20 min

 

5. Wrap med kyllingfilet, tzatziki og isberg mix

Her får du en smakfull rett som i tillegg er kjapp, sunn og billig. Her er det bare å leke seg med ingredienser, og la familiemedlemmene velge sine favorittgrønnsaker i lefsa.

wrap med kyllingfilet.jpg


Wrap med kyllingfilet, tzatziki og isberg mix

4 porsjoner     20 min

Se alle vegetar-oppskrifter her