5 enkle og grønnere middager

middag med grønn og frisk

Med disse enkle middagstipsene blir det lettere å få i seg mer grønt.

«5 om dagen» er et av de mest velkjente kostrådene fra norske helsemyndigheter. I dette kostrådet ligger det en anbefaling om å spise minst 5 porsjoner, eller 500 gram for voksne personer, med frukt, bær og grønnsaker – der halvparten bør være grønnsaker.

I 2022 var det kun drøyt 20 prosent av voksne som spiste «fem om dagen». Den gledelige nyheten er at inntaket har økt over tid. For oss i KIWI er det viktig å gjøre det enklere, og billigere, å spise sunt. Derfor får du alltid alltid 15% Trumf-bonus når du handler fersk frukt og grønt som KIWI PLUSS-kunde.

Grønt gjort enkelt

Å lage middager med mye grønnsaker trenger ikke være komplisert. Prøv de ferdige grønnsaksmiksene fra Grønn&Frisk. Da får du blandinger av flere typer av grønnsaker som smaker godt sammen. De er ferdig vasket, skrelt, kuttet og mikset. Grønnsaksmiksene inneholder friske og sprø grønnsaker som skal bare stekes, wokkes eller bakes i noen minutter.

At grønnsaker er bra for helsen er noe alle vet, men visste du at posene fra Grønn&Frisk også kan være bra for å hindre matsvinn? Kjøper du mange hele grønnsaker, er det fort gjort at grønnsakene blir dårlige før du rekker å spise opp alt. En pose med Grønn&Frisk inneholder bare akkurat det du trenger så ingen ting trenger å gå til spille.

____________________________

Her er 5 tips til grønnere middager det er raskt og enkelt å lage:

1. Smakfull og enkel vegetarlasagne

Vegetar-lasagne.jpg


Vegetarlasagne med grønnkål

4 porsjoner     45-60 min


2. Kikertstuing med blomkålris

Neste gang du lager stuing eller gryterett, kan du bytte ut kjøttet med kikerter, og erstatte risen med blomkålris. Mindre kjøtt, mer grønnsaker – grønnere blir det nesten ikke.

Kikertstuing.jpg


Blomkålris og kikertstuing

4 porsjoner     30-40 min

 

3. Tagliatelle med valnøttsaus, spinat og timian

Valnottsaus.jpg


Tagliatelle med valnøttsaus og spinat

4 porsjoner     30-40 min

 

4. Wok på din måte

Wok er en fantastisk middagsrett når det gjelder å få i seg mer grønnsaker, og det er mange som oppgir at det er enklere å spise mer grønt med wok til middag. Wok kan varieres i det uendelige – med fisk, kylling, svin eller kikerter. 

Få tips til hvordan du kan få de fryste grønnsaksblandingene skikkelig sprø og gode.

Laksewok.jpg


Wok med laks

4 porsjoner     20-30 min

 

4. Tagliatelle med pestotorsk og grønnkål mix

Prøv en ny vri på torskemiddagen med pasta, pesto og supergrønnsaker. I denne retten har vi brukt en grønnsaksmiks med grønnkål for å lage en grønnere middag. Grønnkålmiksen er rik på vitaminene A, E og C og en kilde til vitamin B6, folat og kalsium – derfor kalles den super!

Pestotorsk.jpg


Torskefilet med pesto og grønnkålmix

4 porsjoner     20-30 min

 

Gronnkalmix-1.png
Grønn & Frisk Super* Grønnkål Mix er en smakfull blanding av ulike grønnsaker bl.a. grønnkål.

 

Se alle vegetar-oppskrifter her