Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Jordbær |
Søte, friske og med mange bruksområder. Med lange, norske, lyse sommerdager og kjølige netter får jordbærene den unike og gode smaken. Selv om bær er en del av jordbærets navn, er jordbær å regne som en frukt.
Bli KIWI Pluss kunde og spar 15 % på frukt & grønt |
Ernæring | Verdi per 100 g |
Energi kcal | 34 kcal |
Fett | 0,2 g |
Karbohydrater | 6,6 g |
Kostfiber | 2 g |
Protein | 0,5 g |
Salt | 0 g |
Vitamin C | 69 mg (86%*) |
Folat | 49 µg (24%*) |
*= Andel av referanseverdi.
1. Nordmenn spiser i gjennomsnitt rundt 3 kilo jordbær i året.
2. Jordbær er en plante i rosefamilien.
3. Jordbær inneholder mer C-vitamin enn appelsiner.
Oppbevaring av jordbærJordbær har kort holdbarhet, nyt de derfor mens du kan. Jordbærene oppbevares best ved 2-4 grader, i kjøleskap. |
|
Jordbærenes bruksområderJordbær er supre til å spises som de er, men de har også mange andre bruksområder. Bruk jordbær i fruktsalater, desserter, kaker, milkshakes eller smoothies. De egner seg også godt til sylting. |
|
Når er jordbær i sesong?Jordbær er i sesong fra mai til september. |
Har du jordbær til overs, og lurer på hva du kan bruke de til? Her er tre forslag:
1. Smoothie
Smoothie er godt som mellommåltid, og med jordbær får du en ekstra søt og god smak. Bland jordbær, frossen banan, en nøytral yoghurt og litt juice i en blender.
2. Jordbærsaus til pannekaker
Jordbær på tampen av utløp er fortsatt gode dersom du kjører de i en foodprosessor eller med stavmikser. Bruk gjerne sausen til pannekaker som en søt og syrlig topping.
3. Jordbær-bruschetta
Bruschetta serveres tradisjonelt sett med tomater, men har du prøvd bruschetta med jordbær? Bland eddik, hvitløk, basilikum og olje, og tilsett terninger av jordbær. Legg blandingen på små skiver av brød eller baguetter, og pynt med basilikumblader.