Klementin

Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Klementin

Klementinen er en frisk og kalorifattig sitrusfrukt som har en søt og oppfriskende smak. Klementiner brukes ofte som de er, men de er også gode både til marmelade, fruktsalater og som garnityr.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 15% bonus på klementiner, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.

kiwi-pluss-logo.jpg Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt

Klementin næringsinnhold

Næringsstoff Verdi per 100g
Energi kcal 45 kcal
Fett 0,2 g
Karbohydrater 9,2 g
Kostfiber 1,7 g
Protein 0,8 g
Salt 0 g

 

Bilde

 

3 kjappe fakta om klementinen

1. Klementiner har et høyt innhold av kostfiber, som bidrar til en bedre fordøyelse.

2. Klementinen inneholder som regel ikke stein, men dersom du skulle tygge på en stein i klementinen så skyldes dette antageligvis krysspollinering.

3. De første klementinene kom til Norge i 1963.

Forskjell på klementiner og mandariner

 

Klementiner og mandariner

Det er ikke så enkelt å skulle skille mellom klementiner og mandariner, derfor bruker mange termene om hverandre. Det er likevel enkelte kjennetegn du kan se etter for å sjekke om det er en klementin eller mandarin.

Klementiner er mildere enn mandariner, som har en kraftigere aroma. Mandariner har også ofte en dypere oransjefarge og er naturlig mykere i konsistensen enn klementinene.

Nyttige tips

Oppbevaring av klementin

Klementiner kan holde seg godt kun ved å ligge på fruktfatet. De bør ellers oppbevares i kjøleskap, ved 2-4 grader.

Klementinens bruksområder

Klementiner kan spises som de er. Skrell av skallet og spis fruktbåtene på innsiden. Klementiner er også gode til fruktsalater, til ostefatet, som garnityr, eller i marmelade.

Når er klementiner i sesong?

De beste klementinene får du i sesong fra november til januar.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 1 % Trumf-bonus på alle dagligvarer, 15 % på all fersk frukt og grønt og 50 % på bleier, bind, tamponger og truseinnlegg.

Bli KIWI PLUSS-kunde her

Kan dyr spise klementiner?

Klementiner har et høyt sukkerinnhold som dyr helst ikke skal ha så mye av. Klementiner kan
gis i moderate mengder uten skall og steiner.

 

Restetips

Har du klementiner til overs, og lurer på hva du kan bruke de til? Her er tre forslag:

1. Klementindessert

Med sin søte og friske smak er klementinen en ypperlig sitrus å lage dessert av. Kombiner gjerne den friske klementinen med en mild krem-is eller sorbet.

2. Marmelade

Marmelade med klementiner egner seg godt både til ostefatet, brødskiven eller på søtt bakverk. Kjør et forsiktig oppkok på klementiner uten skall delt i biter, vann, et dryss sukker, en skvis av sitron og en vaniljestang. Tilpass smaken mot en bitrere side ved å rive litt av skallet i blandingen.

3. Salsa

Bland klementin med cherrytomater, korianer, hakket rødløk og litt halvsalt. Lar du salsaen stå og godgjøre seg en stund, får du et desto mer smakfullt og saftig resultat.

 

Oppskrifter med klementin