Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Squash |
Squash passer til det meste av mat, men smaker forskjellig i ulike retter. Det er på grunn av grønnsakens evne til å trekke r til seg både smak, lukt og aroma fra andre ingredienser. Konsistensen er fast og jevn, noe som gjør squash til en grønnsak selv de minste kan like tidlig.
Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt |
Næringsstoff |
Verdi per 100 g |
Energi kcal |
36 kcal |
Fett |
0,1 g |
Karbohydrater |
2,2 g |
Kostfiber |
11 g |
Protein |
1,3 g |
Salt |
0 g |
1. Ordet squash stammer opprinnelig fra betegnelsen askutasquash, brukt av urfolket som levde i Narragansett i dagens Rhode Island i USA, og som oversatt betyr «noe som kan spises rått».
2. Den slangeagurklignende grønnsaken tilhører for det meste arten Cucurbita pepo og kalles både squash, sommersquash og courgette.
3. Blomsten til squashen er spiselig og spesielt god å frittere.
Oppbevaring av squashSquashen trives best ved 12–14 grader, og bør derfor ikke oppbevares i kjøleskap. Under 10 grader kan den få kuldeskader. |
|
|
Squashens bruksområderPrøv den rå, i salat, stekt, gratinert, fritert, ovnsbakt eller grillet. Squash er også godt i wok, gryter eller vendt i frityrrøre |
Når er squash i sesong?Du finner squash fra Spania og Nederland i butikken hele året. Den norske sesongen er fra juni til september. |
Har du squash til overs, og lurer på hva du kan bruke restene til? Her er tre forslag:
Bruker du ikke opp hele squashen, så sørg for å pakke inn restene i plast. Da varer den mye lenger. Kommer det mugg på den, kan muggen skjæres vekk og resten av grønnsaken spises
Squash tåler dårlig å bli fryst, men ønsker du å ta vare på restene så riv grønnsaken på et rivjern, klem ut væsken og legg i fryseren. Du kan også skjære den i skiver eller biter og kok i ett minutt, før du avkjøler og fryser ned.
Revet squash smaker godt i både brød, sauser, gryteretter og lasagne.