Disse gode gryterettene teller som fiskemiddag

Lager du en god fiskegryte kvelden i forveien, er det bare å varme den opp når det er tid for middag. Her er 5 oppskrifter som kan hjelpe deg på veien til økt fiskeinntak.

Noen elsker fisk, mens andre sliter litt med å like smaken. Det er imidlertid et faktum at smaker er noe vi ofte må venne oss til, og akkurat når det gjelder fisk er det verdt et forsøk.

Fisken er proppfull av vitaminer og næringsstoffer som er bra for deg og barna dine, så forsøk å ha som mål å la sjømat spille hovedrollen i to av ukens middagsretter.

Fisk og skalldyr

Hvis du eller andre i familien er skeptiske til fiskesmaken, kan det være smart å kamuflere den litt inntil man lærer å like den. Det finnes en rekke fiskegryter basert på laks, torsk, klippfisk og andre fiskevarianter, så her er det bare å prøve seg frem.

Ha gjerne skalldyr oppi gryten dersom du tenker at det kan passe, men vent med å tilsette reker til rett før servering. Koker de for lenge, blir de seige.

Fordelene med å lage fiskegryte

Gryteretter er ikke bare kjekt for å samle gode smaker, men også særdeles praktisk på travle dager. Med grønnsaker, fisk og poteter eller ris i samme gryte, kan alt gjøres klart dagen i forveien. Da er det bare å varme den opp når dere er hjemme etter jobb, barnehage og skole eller fritidsaktiviteter.

I likhet med andre gryteretter blir også de med fisk ofte enda bedre når de får stå litt. Da får smakene tid til å trekke skikkelig inn i fisken og de andre ingrediensene. Gryteretter er i tillegg en effektiv måte å unngå matsvinn, siden «alt går i gryta».

Her er fem gode gryter du kan forsøke deg på

Kreolsk fiskegryte 

Gryte med klippfisk 

 

Laksegryte med tomater og reker 

Haralds bacalao 

 

Lettsaltet torsk med tomat og oliven