Hvor mye protein er det i kyllingfilet?

Ved å spise kylling får du i deg mye protein og andre næringsstoffer som kroppen trenger. Her får du inspirasjon til sunne middager med kylling.

Kylling er utrolig populært, og det er ikke rart. Det er lett å lage, passer til nesten alt og er stappfullt av næringsstoffer som kroppen trenger. Spesielt om du vil ha mye protein uten for mye fett, er kyllingfilet et supert valg.

Å velge kylling fremfor rødt kjøtt til middag er midt i blinken for deg som vil spise litt sunnere, bygge muskler eller bare en en enkel og god middag. Her er det mange helsefordeler å hente.

Kylling: Protein per 100 gram

Kylling inneholder mye proteiner, faktisk så mye som 23 gram protein per 100 gram. Noen kyllingfileter kan være tilsatt litt vann, og da blir innholdet litt lavere.

– Det som også er viktig å vite, er at kylling inneholder ikke bare mye protein, men i likhet med både rødt kjøtt, fisk og meieriprodukter inneholder kylling proteinet som har best kvalitet, forteller Tine Mejlbo Sundfør er klinisk ernæringsfysiolog med doktorgrad i ernæring.

Kylling inneholder nemlig alle de ulike aminosyrene som kroppen trenger. Aminosyrene er byggesteinene i proteinet, og det finnes 20 forskjellige byggesteiner. For å lage de ulike proteinene vi har i kroppen vår, trenger vi tilgang på alle disse.

Det er flere matvarer med likte proteininnhold som kylling. Fordelen med kyllingfilet er imidlertid at det inneholder lite fett. Det lille fettet som er, er det umettede fettet, som er sunne fettsyrer. Du får med andre ord i deg mye rene proteiner når du spiser kyllingfilet.

Kylling inneholder også andre næringsstoffer som kroppen trenger, blant annet mange av B-vitaminene våre, mye B2, B3 og B12, en del jern og selen.

Kyllingfilet er enkelt til middag

Kyllingfilet har i utgangspunktet en mild smak, og er derfor enkelt å bruke til ulike retter der du bare tilsetter krydderet du skal bruke. Om det er meksikansk, asiatisk eller tradisjonelle norske smaker passer kylling ypperlig som proteinkilde. Det er også lett når du skal lage middag til en familie, da sannsynligheten er stor for at det er noe hele familien liker.

– Jeg tror aldri jeg har møtt en som sier at de ikke liker kylling. Det er mange som kan si at de ikke er så glad i fisk, rødt kjøtt eller belgfrukter, men kylling, det liker nesten alle, sier Tine.

Når hun og familien steker kyllingfilet hjemme, lager de ofte til to dager.

– Da har vi for eksempel wok til middag, og så har vi ekstra kylling klar til dagen etter som gjør det kjempeenkelt å lage kyllingsalat eller en pastarett. Det er også fint å bruke opp som pålegg.

Men én ting som er viktig å huske på, er at kyllingen skal være helt gjennomstekt. Les hvordan du steker kyllingfilet her.

Tre middagsoppskrifter med kyllingfilet

1. Ovnsbakt kyllingfilet og hjertesalat

Har du dårlig tid og trenger en middag som lager seg nesten selv? Stek kyllingfilet og tilbehør i ovnen. Da må du kun gjøre noen små forberedelser før du kan gjøre andre ting mens maten blir klar.

Les også: Så enkelt lager du saftig kylling i airfryer og Hvor lenge kan pasta stå i kjøles

2. Asiatisk wok med kyllingfilet og ris

Trenger du en kjapp og enkel middag i hverdagen? Lag wok med kylling og frosne grønnsaker, og server gjerne med ris.

3. Pasta med kyllingfilet, spinatpesto og revet blomkål

Pasta er enkelt å lage til hele familien, og gjerne en favoritt hos ungene. Lag denne varianten med kyllingfilet, spinatpesto og revet blomkål, så får du forhåpentligvis lurt i de minste litt ekstra grønnsaker.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!