Kjenner du til dette pinnekjøtt-trikset?

Slik damper du pinnekjøtt på poteter

Har du noen gang dampet pinnekjøtt på poteter i stedet for på bjørkepinner eller rist? Med denne metoden får du verdens beste potet til pinnekjøttet. Garantert en suksess til julemiddagen!

Pinnekjøtt dampet på poteter er ingen ny metode, men ikke like utbredt som damping på bjørkepinner eller rist. Saltet og fettet fra pinnekjøttet gjør at potetene holder seg hele, i tillegg til at du får en helt nydelig smak på potetene. Bare prøv så vil du se.

Fremgangsmåte for pinnekjøtt på poteter1. Velg ut de største mandelpotetene, vask dem og legg dem med skallet på i bunnen av en stor gryte. Deretter fyller du på med vann til potetene nesten er dekt. Pinnekjøttet skal altså ikke være i nærkontakt med vannet, kun dampen.

Ny pinnekjøtt.png

2. Legg ferdig utvannet pinnekjøtt over potetene og kok opp. Senk så varmen og la det dampe i omtrent tre timer eller til kjøttet løsner fra beinet. Pass på at ikke alt vannet dampes bort, for da blir kjøttet tørt og du risikerer å ødelegge kjelen. Fyll derfor på med mer vann når/hvis det er nødvendig.

3. Når pinnekjøttet er ferdig dampet tar du det ut og legger potetene forsiktig i en serveringsform. Kraften som har dannet seg i kjelebunnen, kan du rense gjennom en sil og servere som sjysaus.

Samlebilde kopi.jpg

Hvor mye potet trenger jeg per person til pinnekjøttet?

Er dere mange til bords kan det være lurt å koke noen ekstra poteter ved siden av for å sikre at det blir nok. Du kan beregne 200 gram potet per voksen, og 75 gram per barn. Er du i tvil om hvor mye potet du trenger, er det fint å ha en pakke Grønn & Frisk Ferdig Kokte Mandelpoteter fra Bama på lur i kjøleskapet. Disse er ferdig skrelte og tilberedt med sous vide, og kan derfor varmes og være serveringsklare på ti minutter.