Matpakke-tips fra KIWI

Slik gjør du matpakken uimotståelig

Det er lov å bli litt lei av brød og pålegg i matpakken hver eneste dag. Men det trenger ikke være vanskelig å variere med noe litt mer spennende innimellom. Se våre forslag her!

Når du bruker fantasien, middagsrester og lar deg inspirere, kan du lage utrolig mange spennende, gode og næringsrike matpakker.

Men de fleste av oss må vel innrømme at det oftest blir standardmatpakker med brød og pålegg. Og så lenge du husker grønt tilbehør, er dette absolutt godt nok! Målet er ikke daglige kunstverk i matpakken, men det er hyggelig å overraske barna med en litt mer spenstig matpakke av og til.

Grønne matpakker gir opplagte barn og voksne

Husk frukt og grønt

En liten boks frukt eller grønt oppi matboksen gjør underverker med hele nisten. Gjør det til en vane! Enkle varianter som ikke krever oppskjæring er cherrytomater, druer, bær, sukkererter, knaskegulrøtter, plommer, klementiner og nektariner.

Andre frukt og grønnsaker er det lurt å ta seg bryet med å dele opp. Matpakker med grønt tilbehør gir energi, mye vitaminer, mineraler og fiber og gode vaner.

Fire forslag til matpakker

I vårt nye oppskriftshefte som du kan hente gratis i din nærmeste KIWI-butikk, har vi laget fire nye oppskrifter til dere som alle passer kjempegodt i matpakken. Du finner også oppskriftene her på KIWI.no:

kald omelett med spekeskinke og spinat til matpakke.
kald omelett med spekeskinke og spinat til matpakke.
Se oppskrift: Kald omelett med spekeskinke og spinat

grovt brød med roastbiff til matpakke.
grovt brød med roastbiff til matpakke.
Se oppskrift: Grovt brød med roastbiff, majones og kapers

kyllingpai til matpakke
kyllingpai til matpakke
Se oppskrift: Kyllingpai med brokkoli og løk

rundstykker med leverpostei og rødbetesalat
rundstykker med leverpostei og rødbetesalat
Se oppskrift: Grove rundstykker med leverpostei og rødbetsalat

Flere gode tips 

I det samme oppskriftsheftet finner du også oppskrift på femten middager basert på tre forskjellige sauser, fem forskjellige middager med ferdigvasket og kuttet salat fra pose, og fem oppskrifter på mellommåltider du kan lage ut ifra én grunnoppskrift på müsli.