Matpakker som frister

Tre fristende alternativer til matpakken

En skikkelig god matpakke kan gi både ny motivasjon og energi. Her får du tips til tre smakfulle matpakker du kan glede deg til å spise.

Matpakken er en uunnværlig del av den norske hverdagen, og brød med pålegg er en sikker vinner i de fleste hjem. Likevel kan det være fint med noen andre varianter i ny og ne. Varierer du innholdet er også sjansen større for at matpakken blir spist. Her får du tre spennende alternativer! 

1. Pizzalommer

Pizzalommer er superenkelt å lage, og passer perfekt i matpakken. Lag gjerne mange mens du først er i gang og fyll opp fryseren. Om du ønsker kan du variere fyllet med andre grønnsaker eller andre typer ost.

Pizzalommer

Dette trenger du (cirka åtte pizzalommer):

  • 1 pk Gilde Ekte Kokt Skinke
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 1 pk ferdig pizzadeig fullkorn Eldorado
  • 1 boks Philadelphia light
  • 150 g revet hvitost 

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen til 220 grader, over- og undervarme. 
  2. Skjær Gilde Ekte Kokt Skinke og paprika i biter. Sett til side. 
  3. Rull ut pizzadeigen på et rent og melet underlag. Del deigen i mindre firkanter i ønsket størrelse.
  4. Legg en skje med Philadelphia light på midten av hvert deigstykke. Topp med noen biter med Gilde Ekte Kokt Skinke, revet ost og finhakket paprika.
  5. Brett deigstykkene over fyllet, slik at du får en lommeform. Trykk kantene sammen med en gaffel for å lukke lommene ordentlig.
  6. Ha pizzalommene over på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med litt melk for en gyllen farge. 
  7. Stek på midterste rille i cirka 15 minutter.

2. Ost- og skinkesnacks med agurk

Ikke alle er like glade i brødmat. Da kan dette være et fint supplement i matboksen. Om du vil kan du lage guacamolen dagen i forveien. Spar på avokadosteinen og legg den i guacamolen i en lufttett beholder for å unngå at den blir brun. 

Ost- og skinkesnacks med agurk
Foto: Gilde

Dette trenger du til to porsjoner:

  • 0,5 stk Agurk
  • 200 g Hvitost
  • 1 pk Gilde Ekte Kokt Skinke
  • 1 eple
  • 1 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 stk lime
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Agurk og hvitost i staver. Rull en skinkebit rundt.
  2. Skjær eplet i båter og skvis over saften av en halv lime.
  3. Fjern skall og stein fra avokadoen og mos kjøttet med en gaffel. Press over et hvitløksfedd og saften fra den andre halve limen.
  4. Bland godt sammen, og smak til med salt og pepper til slutt.

3. Ris-salat med skinke, brokkoli og peanøtter

Har du rester av ris etter middagen er denne ris-salaten perfekt i matpakken dagen etter! For å unngå at risen blir dårlig, er det viktig å sette restene av ris raskt i kjøleskapet ved romtemperatur og ikke la dem stå lenge på kjøkkenbenken. Du kan lese mer om riktig håndtering av ris-rester her. 

Ris-salat med skinke, brokkoli og peanøtter
Foto: Gilde

Dette trenger du til to porsjoner:

  • 4 dl kokt ris
  • 1 pk Gilde Ekte Kokt Skinke
  • ¼ stk brokkoli
  • 200 g salat
  • 0,5 dl peanøtter
  • 0,5 dl peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl rømme

Slik gjør du:

  1. Fordel ferdig kokt ris i to matbokser
  2. Rasp brokkolien over risen
  3. Dryss over salat og peanøtter
  4. Bland peanøttsmør, soyasaus og rømme til en jevn dressing, og fordel i to små beholdere med lokk.

Se flere matpakketips fra Gilde her!